Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennismaken met...

Onze docent: Mehmet Ercan


Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van hen? Om deze docenten wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Mehmet Ercan.
 

Hoe lang geef je al les?

In vergelijking met de andere docenten bij Obex ben ik nog wat korter actief als docent. Ik ben relatief recent begonnen namelijk. Ik geef nu ongeveer twee jaar les.
 

Welke opleidingen verzorg je?

Op dit moment verzorg ik alleen de tweedaagse opleiding Bouwbesluit Brandveiligheid. Later dit jaar zal ik ook de opleiding van Bouwbesluit naar BBL (Besluit Bouwwerken Leefomgeving) verzorgen. De focus ligt bij deze twee opleidingen op het overbrengen van zoveel mogelijk fundamentele kennis over brandveiligheid voor mensen die op de een of andere manier ermee te maken hebben.
 

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

Het lesgeven is toch iets anders dan adviseren bij een klant aan tafel. Je merkt dat andere skills nodig zijn om de lesdoelen te behalen. Het leuke hieraan is dat je enorm groeit in deze communicatieve vaardigheden met een groep. En vooral als de cursisten enthousiast meedoen, geeft dan toch een bepaalde mate van voldoening.
 

Waar ligt jouw specialiteit?

Mijn specialisme ligt meer op het hogere abstractieniveau van brandveiligheid. En vooral ook om verschillende disciplines die in de bouwsector relevant zijn, zoals asbest, materiaalkeuzes, juridische procedures e.d. te koppelen aan brandveiligheid. Overzicht bewaren alvorens de diepte in te gaan.
 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Als bouwprojectmanager en afdelingshoofd ben ik zowel projectinhoudelijk als procesmatig bezig. De gemiddelde werkweek bestaat voor mij grofweg uit circa 1 dag acquisitie  / relatiebeheer werkzaamheden, 3 dagen inhoudelijke advies en projectmanagement (zoals het implementeren van een uniek brandveiligheidsproces bij corporaties) en 1 dag aansturen van collega’s en strategische keuzes maken.
 

Welke diploma’s heb je zelf en welke staan nog op je wensenlijst?

Ik beschik over een Master diploma Construction Management and Engineering, Post-HBO aanbesteden voor gevorderden, Brandpreventiedeskundige 1, Onderhoudsinspecteur NEN2767, Asbestdeskundige DTA-C en op communicatie gerichte certificaten. Stilstaan is achteruit gaan, dus vandaar heb ik ook een ‘wish list’. Het liefst zou ik op korte termijn willen investeren in het Bouwkostendeskundige vakgebied en eventueel Fire Safety Engineering.

 

Wat trekt jou in brandveiligheid? Waar ligt je interesse?

Brandveiligheid is bijzonder zowel in de breedte als de diepte. Dit maakt het extra leuk om controle te houden over deze dimensies. Als projectmanager is de kern van de functie om tot het uiteindelijke doel te komen zonder overzicht kwijt te raken. Dit is wat mij betreft ook nodig in de brandveiligheid. In de markt zie ik dat er een grote schaarste is in de koppeling tussen de bouwkunde en de brandveiligheid. Dus iemand die zowel verstand heeft van brandveiligheid maar ook de bouw. Hiernaast vind ik met name het onderwerp gelijkwaardigheid interessant, omdat je in de praktijk vaak unieke situaties tegenkomt die maatwerkoplossingen vragen.
 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst?

Ik ben van mening dat we met z’n allen in beweging moeten blijven. Dus blijven investeren in groei, in kennis en in kunde. Hierdoor weet je de mooiste uitdagingen in het vakgebied goed te behappen. Brandveiligheid is echt een vak apart dus onderschat het vooral niet. En daarnaast, begin eerst met het proces (visie en beleid) en ga dan verder met het product (bijv. brandscan).

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top