Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Even kennismaken met...

Onze docent: Marco de Bruin

Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van deze docenten? Om ze wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Marco de Bruin.
 

Hoe lang geef je al les?

Ik verzorg sinds 2004 al les. Dat heb ik niet alleen voor mezelf maar ook vooral voor veel andere opleiders (die vooral BHV aanboden) gedaan. Daar is vanaf 2013 Obex bijgekomen voor vakgerichte en technische opleidingen.
 

Welke opleidingen verzorg je?

Ik ben begonnen met het lesgeven vanuit de ArboWet met Coördinator/Hoofd Bedrijfshulpverlener, Ploegleider en Preventiemedewerker. De jaren erna werd dit eerst Beheerder BMI die vanaf 1 januari uitgebreid is met Ontruimingsalarminstallatie.
Daarnaast ben ik bekend met Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallatie. Voor Obex geef nu vooral Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties, Onderhouds- en Installatiedeskundige Ontruimingsalarminstallaties en Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties. Tevens kun je mij treffen bij de opleiding Noodverlichtingsdeskundige.

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

De interactie met de cursisten en de kennis en kunde die ik heb kunnendoorgeven aan anderen. Dat vind ik erg leuk! Je weet daarnaast nooit waar en wat je van tevoren tegen kan komen. Je moet op dat soort situaties en vragen zien te anticiperen. Maar ook de vele inkijken en verhalen die je krijgt vanuit bedrijven, instellingen en de markt over wat er leeft en speelt is erg interessant. Op deze manier kan ik ook mijn kennis weer verbreden en vergroten.
 

Waar ligt jouw specialiteit?

Mijn specialiteit betreft de opleidingen ligt wel bij Coördinator/Hoofd Bedrijfshulpverlener, Beheerder BMI/OAI (op locatie) en de opleiding Projecteringsdeskundige OAI. Daarnaast kan ik wet-, regelgeving en normeringen naar begrijpelijke taal voor eigenaren/gebruikers en bedrijven in de markt goed vertalen.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Gemiddeld geef ik 2 dagen per week een opleiding en in sommige drukke maanden is het zelfs 3 dagen per week. Er is echter geen week hetzelfde. Afhankelijk van de aanvragen doe ik voor verschillende zorginstellingen de planning en organisatie van hun Inspectiecertificering. 

Onafhankelijk advies inzake brandveiligheid waarbij toetsing van de bestaande situatie dan wel de nieuwbouw/verbouw situatie plaatsvindt aan de wettelijke kaders. Toetsing naar aanleiding van een controle of aanschrijven van de gemeente/brandweer. Maar ook het begeleiden van het gehele proces van aanbesteding tot opleveren gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie of onderdelen hiervan.
 

Tevens buig ik mij over het schrijven van Programma’s van Eisen brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en het projecteren van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties op plattegrondtekening of controle daarvan.
 

 

Welke diploma’s heb je en welke wil je nog halen?

Ik ben in bezit van de het diploma HTS Elektrotechniek/bedrijfskunde, Autocadtekenaar, VCA basis en VOL, (elk jaar) BHV/AED, Coördinator/Hoofd Bedrijfshulpverlener, Ploegleider, Preventiemedewerker, Beheerder BBMI/OAI. Projecteringsdeskundige BMI en Projecteringsdeskundige OAI, Onderhoudsdeskundige BMI/OAI, Installatiedeskundige BMI/OAI,  noodverlichtingsdeskundige, MBV en TBV en tot slot Brandpreventiedeskundige I. Wanneer straks het Besluit Bouwwerken Leefomgeving daadwerkelijk van kracht is, wil ik inhoudelijk daar ook alles van weten.

 

Wat trekt jou aan in brandveiligheid? 

Zorgen dat we Nederland een stuk veiliger maken dan dat het nu is en de wens dat we met elkaar dezelfde kant uit gaan denken en kijken. Het beetpakken van uitdagende projecten waarbij zowel installatietechnische als bouwkundige wensen van de eigenaar/gebruiker en de eisen vanuit de gemeente/brandweer met elkaar worden afgestemd. Oftewel het hele spel om te zorgen dat alle partijen tevreden zijn met het eindresultaat; het project voldoet aan wet- en regelgeving en er een zo veilig mogelijke maar ook werkbare situatie ontstaat.
 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst?

Wat we in Brandveiligheidsland een heel stuk zouden kunnen verbeteren is het meer eenduidig interpreteren en toepassen van wet-, regelgeving en normeringen. Hopelijk komt daar gauw verandering in.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top