Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennismaken met....

Onze docent: Frank Arentsen


Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van hen? Om deze docenten wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Frank Arentsen.

 

Hoe lang geef je al les?

Acht jaar geleden ben ik in dienst bij Obex gekomen. Het eerste jaar was ik voornamelijk met projecten bezig, maar vanaf daarna heb ik altijd les gegeven. Dat is nu dus ongeveer zeven jaar.
 

Welke opleidingen verzorg je?

Ik heb eigenlijk alle opleidingen op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties gegeven in de loop van de jaren. Bijvoorbeeld Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties, Onderhouds- en Installatiedeskundige Ontruimingsalarminstallaties, Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties en Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties. De laatste 2 á 3 jaar geef ik voornamelijk de opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties.
 

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

De afwisseling met de andere dagelijkse werkzaamheden maakt het leuk om les te geven. De interactie met de cursisten tijdens de les is leuk en dat is ook voor mij nog leerzaam. Het blijft altijd leuk om de theoretische kennis over te brengen aan de cursisten en dit ook te proberen te vertalen naar de praktijk.

 

Waar ligt jouw specialiteit?

Mijn specialiteit ligt vooral bij de installatietechnische opleidingen en de andere werkzaamheden op dit gebied.

 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Ik verzorg gemiddeld 1 dag per week een opleiding. Daarnaast ben ik minimaal 1 dag in de week aan het werk als Brandveiligheidsmanager  (namens zusterbedrijf Brafon). Afhankelijk van de invulling van mijn agenda vullen de andere dagen zich met werkzaamheden die bestaan uit bijvoorbeeld een brandveiligheidsonderzoek, het opstellen van PvE, en/of projectbegeleiding.

 

Welke diploma’s heb je zelf en welke staan nog op je wensenlijst?

Ik heb mijn diploma HEAO fiscaal recht behaald. Ik ben op gegeven moment in de installatiewereld terecht gekomen waarbij ik mij heb gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid. Vervolgens heb ik nog de volgende diploma’s gehaald: Projecteringsdeskundige BMI en OAI (type A), Onderhoudsdeskundige, Brandpreventiedeskundige I, Beoordelingsdeskundige RWA, Bouwkundige veiligheid en FSE.

Op mijn wensenlijst staat in ieder geval nog de opleiding Sprinkler techniek I en verdieping omtrent de aanstaande omgevingswet.

 

Wat trekt jou in brandveiligheid? 

Op vele vlakken zie je dat er raakvlakken zijn met de brandveiligheid. Het onderzoeken van de praktijksituaties (brandveiligheid) en dit dan toetsen met het Bouwbesluit. Daarnaast zoeken naar eventuele gelijkwaardigheidsoplossingen indien niet voldaan kan worden de regels van het bouwbesluit.

 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst?

De regelgeving op het gebied van brandveiligheid is momenteel onderhevig aan diverse veranderingen. Over ruim een jaar komt er nieuwe wetgeving in o.a. de vorm van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving. Belangrijk is dat men zich voor de toekomst goed voorbereid op deze nieuwe wetgeving.

Hierbij is het goed om te kijken naar risico’s en niet altijd alleen maar de normen die in de wetgeving benoemd staan. Bij het bekijken naar risico’s wordt over het algemeen meer bereid op het gebied van brandveiligheid dan uitsluitend te kijken naar wetgeving.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top