Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennismaken met...

Onze docent: Crépin Waldrich

Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van deze docenten? Om ze wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Crépin Waldrich.
 

Hoe lang geef je al les?

In 2005 was ik werkzaam als adviseur ‘Brandmelding en Noodverlichting’ bij een elektrotechnische groothandel. Daar heb ik voor het eerst voor een groep technische mensen gestaan om ‘les’ te geven. Hierbij gaf ik een enkele keer per maand ‘les’ in de normregels voor wat betreft de brandmeldinstallaties. Vanaf 2008 ben ik als consultant brandveiligheid echt les gaan geven. Tussen 2012 en 2015 ben ik even met lesgeven gestopt, maar nu geef ik weer volop les.
 

Welke opleidingen verzorg je?

Ik kom vanuit de installatietechniek en daarom verzorg ik bijna alle cursussen met betrekking tot de brandmeldinstallaties. Beheerder BMI&OAI, Installatiedeskundige, Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties, en Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties,  Onderhouds- en Installatiedeskundige Ontruimingsalarminstallaties en Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties
Sinds 2015 verzorg ik ook de lesdag Brandwerende Scheidingen en Doorvoeringen.’, Voor de opleiding Noodverlichting Inspectie en Onderhoud ben ik back-up.

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

De lesstof in de brandveiligheid is over het algemeen taaie stof. Door mijn praktijkervaring kan ik veel praktijkvoorbeelden aanhalen, waardoor de onderwerpen in de les wat tastbaarder worden. Als ik van de cursisten na afloop te horen krijg dat ze daardoor de les interessant vinden en soms een andere kijk krijgen op bepaalde dingen, dan geeft dat mij een voldoening.
 

Waar ligt jouw specialiteit?

Mijn specialisme ligt bij de brandmeldinstallaties, de ontruimingsalarminstallaties en de noodverlichting / vluchtrouteaanduidingen. Maar doordat ik voor mijn werk ook totale brandveiligheidsinspecties bij gebouwen uitvoer, zorg ik er wel voor dat ik mijn kennis op het gebied van andere brandveiligheidsaspecten up-to-date hou.
 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Gemiddeld geef ik zo'n 2 dagen per week les, een halve dag programma van eisen voor de BMI/OAI opstellen, een halve dag handboeken van bedrijven finetunen en 2 dagen overige brandveiligheidsconsultancy diensten.
 

Welke diploma’s heb je zelf en welke staan nog op je wensenlijst?

De diploma’s Onderhoudsdeskundige BMI, Projecteringsdeskundige BMI, Noodverlichtingsdeskundige, Projecteringsdeskundige OAI, Brandmeester Preventie (tegenwoordig bekend als Brandpreventiedeskundige I), UPD opstellen - deelgebied BMI&OAI en Fire Safety Engineering. Op mijn verlanglijstje staat nog een diploma Beoordelingsdeskundige rookbeheersingsinstallaties.

 

Wat trekt jou aan in brandveiligheid? 

Gelukkig zijn er weinig branden waarbij slachtoffers of doden vallen, maar juist daarom nemen veel mensen brandveiligheid niet serieus. Ik hoop met mijn enthousiasme en praktijkervaring dat meer mensen bewust worden over de gevaren en gevolgen van een brand. Mijn interesse ligt bij het logisch redenen om aan brandveiligheid te voldoen.

 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst?

We leven tegenwoordig in een maatschappij met allerlei regels en worden beoordeeld op deze regels. Hierdoor weten de meeste mensen niet meer de achterliggende gedachten, de basis, van deze regels. Een opleiding door een docent met praktijkervaring zorgt ervoor dat de cursist begrijpt waarom iets geëist is. In brandveiligheidsland wordt de ‘basis’ vaak uit het oog verloren en staat men niet altijd open voor een andere zienswijze.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top