Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennismaken met...

Onze docent: Bart Veenstra


Onze docenten verzorgen wekelijks verschillende opleidingen door heel Nederland, maar wat is de achtergrond van hen? Om deze docenten wat beter te leren kennen vertellen we graag wat over hun kennis en kunde en komt u te weten bij welke opleidingen u onze collega kunt treffen. Maak kennis met Bart Veenstra.

 

Hoe lang geef je al les?

Naast mijn werkzaamheden als adviseur ben ik docent van verschillende opleidingen. De eerste keer dat ik een opleiding heb mogen verzorgen is in 2013 geweest.
 

Welke opleidingen verzorg je?

Momenteel verzorg ik voor Obex de opleiding Noodverlichtingsdeskundige en in het verleden heb ik meerdere opleidingen gegeven, zoals Brandpreventiedeskundige 1, Specialist Bouwkundige brandveiligheid, en FSE in 1 dag.

Wat maakt het lesgeven zo leuk?

Het mooie van dit vak is de cursisten enthousiast te maken over het betreffende onderwerp. Wet- en regelgeving kan complexe en statische materie zijn, maar juist door beeldend en met het juiste ritme de lessen te geven wordt het leuk. Door als adviseur in alle lagen van brandveiligheid te adviseren, van enerzijds kleinere detaillistische opdrachten tot complexe industriële vraagstukken, kun je veel praktijkvoorbeelden geven wat verhelderend is voor de cursisten.
 

Waar ligt jouw specialiteit?

Mijn specialiteit m.b.t. het verzorgen van de opleiding is de gehele groep mee te nemen en naar een hoger doel proberen te helpen. Iedereen is gelijk in een les en ik vind het interessant wat de alle deelnemers aan de opleiding voor functies hebben in het werkveld. De verschillende beroepsgroepen benut ik om deze expertise te laten delen in de groep. Zo worden er nog eens slimme praktische tips uitgewisseld aan elkaar.


Hoe ziet jouw gemiddelde werkweek eruit?

Een gemiddelde werkweek bestaat voor mij niet. De werkvelden zijn zo divers dat ik bijvoorbeeld op het ene moment met een VVE aan het vergaderen ben over de veiligheid van een parkeergarage, aansluitend een gelijkwaardigheidsrapport opstel voor een hotelboot om vervolgens een bouwkundige opname te verzorgen. De volgende dag staat een lesdag gepland om weer met volle energie de opleiding te verzorgen. Aan het eind van de week kijk ik graag terug wie ik allemaal heb ontmoet en wat voor diversiteit aan opdrachten zijn uitgevoerd.
 

Welke diploma’s heb je zelf en welke staan nog op je wensenlijst?

Ik beschik over de diploma's: Brandpreventiedeskundige, FSE (IFV), Noodverlichtingsdeskundige, Projecteringsdeskundige brandmeldinstallatie, Projecteringsdeskundige ontruimingsalarminstallatie A+B, Sprinkler technicus en PRINCE2 (Projects in Controlled Environments, version 2).

 

Wat trekt jou zo aan in Brandveiligheid? Waar ligt je interesse?

Brandveiligheid is niet te omvatten in één specifiek onderwerp. Brandveiligheid kom je in veel processen tegen en met de juiste kennis en ervaring kun je met verschillende “ingrediënten” een gedegen en uitvoerbaar advies geven. Dit draag ik graag over in de opleidingen.
 

Wat zou je mee willen geven voor de toekomst?

Er wordt al lang gesproken over risico gericht denken als maatstaf voor de brandveiligheid. Echter om alle stakeholders hierin zijn verantwoording te laten nemen en concepten aan te durven blijkt toch uitdaging. Dan wordt er toch vaak krampachtig aan de regelgeving vastgehouden of alleen het minimaal vereiste niveau te willen realiseren. Wanneer de achtergrond van de regelgeving duidelijk is, kan er beter risicogericht gedacht worden. En de eerste stap hierbij is kennis en opleidingen.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top