Naar opleidingenoverzicht
Van Bouwbesluit naar BBL
In 2021 wordt de Omgevingswet van kracht. Dit heeft grote gevolgen voor o.a. de bouwregelgeving en de daarin opgenomen brandveiligheidsvoorschriften. De voorschriften die nu zijn opgenomen in het Bouwbesluit 2012 worden overgeheveld naar het Besluit Bouwwerken Leefomgeving.
Tijdens deze opleiding worden de achtergronden van de bouwregelgeving benoemd. De opbouw en toepassing van het huidige Bouwbesluit 2012 wordt benoemd, waarbij wordt ingegaan op de in dit Bouwbesluit van toepassing zijnde bouwkundige, installatietechnische en organisatorische voorschriften. Dit geeft een integraal beeld van de ontwikkeling van bouwregelgeving gedurende de jaren en geeft een uitgebreid inzicht van de voorschriften.
Hierbij wordt ook ingegaan op gelijkwaardigheid en het hiermee samenhangende gelijkwaardigheidsbeginsel. Benoemd wordt wat gelijkwaardigheid inhoudt, hoe dit toegepast dient te worden en op welke wijze de procedure rondom gelijkwaardigheid verloopt. Hierbij wordt benoemd welke mogelijkheden u hebt wanneer u een conflict hebt met het bevoegd gezag en worden diverse voorbeelden gegeven.
Aanvullend op deze onderwerpen gaat deze opleiding diep in op het komende Besluit Bouwwerken Leefomgeving. Welke veranderingen brengt dit besluit met zich mee, op welke wijze kunt u zich hier optimaal op voorbereiden, welke mogelijkheden hebt u om optimaal om te gaan met komende wijzigingen e.d. Na afloop van de opleiding kunt u zich optimaal voorbereiden op komende bouwregelgeving op gebied van brandveiligheid.
Voor wie is de opleiding interessant?
De opleiding is interessant voor iedereen die zich met Brandveiligheid bezighoudt. Denk hierbij aan;
- Eigenaars en gebruikers van gebouwen
- Facilitaire medewerkers / technische dienst medewerkers
- Medewerkers van Woningstichtingen / Projectontwikkelaars
- Medewerkers van de brandweer
- Medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht
- Medewerkers van Branddetectiebedrijven en Installateurs
- Medewerkers van Architecten- en Adviesbureaus
Doelstelling van de opleiding
U krijgt tijdens de opleiding een eenduidig beeld van de huidige en toekomstige bouwregelgeving afgestemd op brandveiligheid. U krijgt inzicht in:
- De oorsprong van deze wet- en regelgeving.
- De eisen en voorschriften vanuit de huidige bouwregelgeving in relatie tot brandveiligheid;
- Gelijkwaardigheid;
- De toekomstige eisen aangaande brandveiligheid;
- De samenhang van het Bouwbesluit met komende wet- en regelgeving.
Gewenste voorkennis en denkniveau
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan uw voorkennis. De opleiding is op MBO+ niveau. Weet u niet zeker of uw voorkennis voldoende is, neem dan contact op met ons kantoor. Wij adviseren u graag.
Opleidingsduur
De opleiding duurt 1 dag. Elke lesdag duurt van 09:00 uur tot en met ongeveer 16.00 uur.
Studiebelasting
De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de opleiding.
Certificaat
Na afronding van de opleiding krijgt u een certificaat van deelname.
Opleiding op locatie
Deze opleiding kan ook op locatie worden verzorgd.
Graag maken wij een voorstel op maat. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via 088 008 8321 of stuur een bericht naar info@obex.nl.
Ontvang subsidie voor uw opleidingdeelname!
Schrijft u uzelf of een collega in voor een opleiding, dan heeft u mogelijk recht op subsidie. Dit kan bij OTIB. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Dit fonds verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Voor de diverse opleidingen zijn verschillende regelingen voor tegemoetkoming van toepassing. Ontdek op de website van welke regeling u gebruik kunt maken.
Kenmerken
opleiding
Opleidingduur: 1 dag
Kosten: € 499,- excl.
Opleidingslocatie: Doorwerth, Leidschendam, Waalwijk
Slagingspercentage: n.v.t.
Over deze opleiding:
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en lunch.
Uniek aan Obex
Al meer dan 19.000 cursisten
Uitstekende kwaliteit
Slagen voor het examen staat centraal
Docenten in eigen dienst