Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Obex Opleidingen 088 0088321

Naar opleidingenoverzicht

Specialist Brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Met de 6-daagse opleiding Specialist Brandmeld- en ontruimingsinstallaties bieden wij u een opleiding aan waarmee u in een kort tijdbestek in staat bent om  zelfstandig brandmeld- en ontruimingsinstallaties te ontwerpen inclusief het PvE. Onze opleiding richt zich vooral op datgene dat u in de praktijk echt nodig heeft. Circa 50% van de opleiding bestaat uit het daadwerkelijk projecteren. Een erg praktische opleiding dus en een uitstekend alternatief op de 10-daagse opleiding Projecteringsdeskundige BMI. 
 

Wat is het verschil tussen de 6-daagse en de 10-daagse 

De 10-daagse tegenhanger, opleiding Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallatie is specifiek ingericht op het gelijknamige examen. Dat betekent dat wij dan ook uitgebreid ingaan op onderwerpen waar u in de praktijk (zeer waarschijnlijk) weinig, tot niet mee te maken krijgt, maar die wel met het examen ter sprake kunnen komen (zoals explosieveiligheid, bijzondere toepassingen etc). Tevens is deze opleiding helemaal gericht op brandmeldinstallaties en komen ontruimingsinstallaties zijdelings ter sprake. 

Bij de 6-daagse wordt er geen aandacht besteed aan specials, examenstof etc. U leert datgene wat u nodig heeft in de praktijk om voor de meeste voorkomende gebruiksfuncties (kantoren, zorginstellingen etc.) een projectie en een PvE te kunnen opstellen. Tevens wordt er uitvoering tijd besteed aan het projecteren van een ontruimingsinstallatie met slow-whoop signaalgevers (type B).
 

Voor wie is de opleiding interessant?

De opleiding is voor iedereen geschikt die regelmatig betrokken is bij het ontwerpen, controleren en aanleggen van brandmeldinstallaties, zoals o.a. medewerkers van de brandweer, gemeente, technische dienst, facilitaire dienst, vastgoedbedrijven, adviseurs, installateurs, en branddetectiebedrijven. En daarbij niet persé hoeven te beschikken over de erkende projecteringsdiploma’s. Verder is het een mooie aanvulling op eventuele gediplomeerde projecteringsdeskundigen binnen uw organisatie. 
 

Doelstelling van de opleiding

Kennis opdoen zodat u voor de meest voorkomende gebruiksfuncties zoals woongebouwen, hotels, kantoren, zorginstellingen, winkels etc.:

  • zelfstandig brandmeldinstallaties kan ontwerpen/projecteren en kan beoordelen.
  • zelfstandig ontruimingsalarminstallaties type B(met slow-whoops) kan ontwerpen/projecteren en kan beoordelen.
  • zelfstandig PvE’s voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties kan opstellen en beoordelen.
     

Gewenste voorkennis en denkniveau 

Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+ niveau.
 

Opleidingsduur

De opleiding Specialist Brandmeld- en ontruimingsinstallaties duurt 6 dagen. Iedere lesdag  duurt bing om 09:00 uur en eindigt ongeveer om 16:00 uur.
 

Studiebelasting

Naast het volgen van de opleiding bedraagt de studiebelasting ca. 2 uur per lesdag.
 

Prijs

De investering voor deze uitgebreide opleiding bedraagt €1.899,-. Dit is inclusief lesmateriaal en verzorgde lunch. 
 

Certificaat

U ontvangt van ons een certificaat van deelname.
 

Opleiding op uw locatie

Het is mogelijk deze opleiding op locatie te verzorgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs via Obex Opleidingen of 088 008 8321.
 

Ontvang subsidie voor uw opleidingdeelname

Schrijft u uzelf of een collega in voor een opleiding, dan heeft u mogelijk recht op subsidie. Dit kan bij OTIB. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Dit fonds verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Voor de diverse opleidingen zijn verschillende regelingen voor tegemoetkoming van toepassing. Ontdek op de website van OTIB van welke regeling u gebruik kunt maken. 

Direct inschrijven

Kenmerken
opleiding

 

Opleidingduur: 6 dagen
Kosten: € 1.899,- excl. 
Opleidingslocatie: Doorwerth
Slagingspercentage: n.v.t..

Over deze opleiding
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en lunch.

 

Uniek aan Obex

devilAl meer dan 19.000 cursisten

Uitstekende kwaliteit

Slagen voor het examen staat centraal

Docenten in eigen dienst

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Obex Opleidingen 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top