Naar opleidingenoverzicht
Opfris NEN 6060 Toepassen
In 2007 is het reken- en beslismodel ‘Beheersbaarheid van Brand’ ontwikkeld, deze wordt (nog steeds) gebruikt bij het opstellen van gelijkwaardigheidsrapporten om grote brandcompartimenten toe te staan (groter dan de prestatie-eis vanuit het Bouwbesluit 2012 aangeeft). De in juni 2015 uitgebrachte NEN 6060 ‘Brandveiligheid van grote brandcompartimenten’ is deels een directe vertaling van deze hierboven benoemde methode en wordt in de markt veelal benoemd als het ‘reparatiemodel’. De toepassing van NEN 6060 levert onder bepaalde voorwaarden grotere brandcompartimenten en/of grotere loopafstanden binnen subbrandcompartimenten op, volgens deze norm met eenzelfde veiligheidsniveau. Voorschriften aangaande het vergroten van brandcompartimenten wijken echter sterk af van de uit 2007 komende methode.
Ondanks de recente publicatie van NEN 6060 blijft de ‘Methode Beheersbaarheid van Brand’ wel van kracht. Beide methoden mogen dus worden aangewend bij het opstellen van een gelijkwaardigheidsoplossing. De verwachting is echter dat gelijkwaardigheidsrapportages steeds meer opgesteld zullen worden conform NEN 6060. Met deze opleiding richten wij ons op toetsende organisaties zoals de brandweer en gemeenten die ervaring hebben met gelijkwaardigheidsnormering en bijgepraat willen worden over de laatste wijzigingen en verschillen. Daarbij gaan wij in op de verschillen t.o.v. de bestaande methoden, met name de benoemde ‘Methode Beheersbaarheid van Brand 2007’. Daarnaast leert u hoe u op basis van de NEN 6060 gelijkwaardigheidsoplossingen kunt toetsen.
Voor wie is de opfris opleiding interessant?
De opleiding is specifiek gericht op degene die gelijkwaardigheidsrapportages conform NEN 6060 moeten controleren en beoordelen, en hier al ervaring mee hebben. Dus uitermate geschikt voor medewerkers van de brandweer en bouw & woningtoezicht die zich met vergunningverlening, handhaving en toezicht bezig houden. Heeft u nog geen ervaring verwijzen wij u graag naar de 1-daagse opleiding over dit onderwerp.
Deze opleiding is uiteraard ook geschikt voor iedereen die verdere kennis wil opdoen over deze norm en deze wil kunnen toepassen.
Opleidingsduur
De opleiding duurt 1/2 dag. Iedere lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16.00 uur.
Gewenste voorkennis
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+ niveau.
Studiebelasting
De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de lesdag.
Prijs
De investering voor deze opleiding bedraagt € 345,-.inclusief lesmateriaal en een verzorgde lunch.
Opleiding op locatie
Het is mogelijk deze opleiding op locatie te verzorgen. bezoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs of via 088 008 8321.
Ontvang subsidie voor uw opleidingsdeelname
Schrijft u uzelf of een collega in voor een opleiding, dan heeft u mogelijk recht op subsidie. Dit kan bij OTIB. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Dit fonds verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Voor de diverse opleidingen zijn verschillende regelingen voor tegemoetkoming van toepassing. Ontdek op de website van OTIB van welke regeling u gebruik kunt maken.
Kenmerken
opleiding
Opleidingduur: 1/2 dag
Kosten: € 345,- excl.
Opleidingslocatie: Doorwerth, Dwingeloo, Deurne, Rotterdam, Waalwijk en Velsen.
Slagingspercentage: N.v.t.
Over deze opleiding
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en lunch.
Uniek aan Obex
Al meer dan 19.000 cursisten
Uitstekende kwaliteit
Slagen voor het examen staat centraal
Docenten in eigen dienst