Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Naar opleidingenoverzicht

Noodverlichtingsdeskundige

De opleiding Noodverlichtingsdeskundige is de meest uitgebreide opleiding over noodverlichting. Het is dé opleiding voor iedereen die alles wil leren over noodverlichting en de bijbehorende wet- en regelgeving, maar ook het projecteren van noodverlichting komt aan bod.

Wanneer is noodverlichting vereist, hoe moet noodverlichting geprojecteerd worden en aan welke eisen en welke normen moet gedacht worden bij de aanleg van noodverlichting? Dankzij de driedaagse opleiding bent u in staat om op deze vragen een gedegen antwoord te kunnen geven. Na afloop van de opleiding kunt u er voor kiezen om een examen af te leggen en een officieel diploma te bemachtigen. 

In 2022 is de RION erkenningsregeling gelanceerd. Met deze erkenningsregeling wil men de kwaliteit van het ontwerp tot en met het onderhoud garanderen. Om te voldoen aan Deelgebied A dient de noodverlichtingsdeskundige te voldoen aan de eindtermen zoals beschreven in het certificatieschema en het uitgangspuntendocument kunnen gebruiken. Na het volgen van de cursus noodverlichtingsdeskundige én behalen van het examen voldoet u aan de kwalificaties zoals gesteld in het certificatieschema RION voor deelgebied A.

Het diploma noodverlichtingsdeskundige is een vereiste voor verschillende erkenningsregelingen. Het slagen voor het examen speelt dan ook een belangrijke rol tijdens de opleiding. Obex staat met de gespecialiseerde docenten midden in de praktijk en omdat onze eigen mensen deze opleiding verzorgen, bent u verzekerd van een leuke, actuele, interessante en praktijkgerichte opleiding. 

Obex verzorgt deze opleiding op meerdere locaties in het land. Daarmee is er altijd een opleidingslocatie bij u in het land. Bekijk het tabblad onderwerpen voor een volledige lijst van de onderwerpen die tijdens de opleiding worden behandeld. 
 

Voor wie is de opleiding over noodverlichting interessant

Deze opleiding is uitermate geschikt voor personen, die vanuit hun functie, specialistische kennis willen opdoen over noodverlichting of willen voldoen aan de eisen van de RION erkenningsregeling.


Doelstelling van de opleiding 

  • Kennis opdoen over noodverlichtingsinstallaties en alle wet- en regelgeving daarom heen.
  • Slagen voor het examen Noodverlichtingsdeskundige.
     

Gewenste voorkennis en denkniveau

Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op VMBO+niveau.
 

Opleidingsduur

De opleiding duurt 3 dagen. Elke lesdag begin om 09:00 en duurt tot  ongeveer 16.00 uur.
 

Studiebelasting

Naast het volgen van de opleiding bedraagt de studiebelasting ca. 3 uur per lesdag.
 

Prijs

De investering bedraagt € 975,-. Dit is inclusief lesmateriaal, exclusief BTW
Tijdens deze opleiding ontvangt u ook het ISSO Instructieboek Noodverlichting  t.w.v. € 93,-


Alternatieve 1-daagse

Voert u alleen het beheer aan noodverlichting uit? Kijk naar naar de 1-daagse opleiding Inspectie en Onderhoud noodverlichting. Noodverlichtingsinstallaties moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden. Tijdens deze 1-daagse opleiding leert u hoe u dit op een gestructureerde wijze aanpakt en waar u op moet letten. Daarbij gaan wij specifiek op de onderwerpen in, waarover u kennis nodig heeft om op de juiste wijze een noodverlichtingsinstallatie te inspecteren en te onderhouden. 


Examen

Er wordt een onafhankelijk examen afgenomen door Cito. U dient zich hiervoor zelf aan te melden en gaat volledig buiten Obex om. Het examen wordt binnen 2 weken na de laatste lesdag afgenomen.

In combinatie met het geven van de opleiding op locatie kan ook het examen op locatie worden verzorgd. Graag maken wij hiervoor een voorstel op maat.
 

Ontvang subsidie voor uw opleidingsdeelname

Medewerkers die in loondienst zijn bij een bij WIJ-Techniek aangesloten bedrijf kunnen, voor alle opleidingen gegeven door Obex Opleidingen, een subsidie aanvragen bij WIJ-Techniek.
Informeer bij WIJ-Techniek of u gebruik kunt maken van deze regeling.

Direct inschrijven voor deze opleiding

Kenmerken
opleiding

 

Opleidingduur: 3 dagen
Kosten: € 975,- excl. 
Opleidingslocatie: Doorwerth, Deurne, Giethoorn, Rotterdam, Waalwijk, Velsen en Nieuwegein (Van Lien/ABB Experience Centre)
Slagingspercentage: 80%

 

Over deze opleiding
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en lunch.
Exclusief NEN-normen.

 

Uniek aan Obex Opleidingen

devil Al meer dan 19.000 cursisten

 Uitstekende kwaliteit

 Slagen voor het examen staat centraal

 De opleidingen van Obex bezitten het NRTO-keurmerk

 

 

 

Opleiding in het kort

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top