Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Naar opleidingenoverzicht

NEN 6060 Toepassen (grote brandcompartimenten)

In 2007 is het reken- en beslismodel ‘Beheersbaarheid van Brand’ ontwikkeld. Deze wordt (nog steeds) gebruikt bij het opstellen van gelijkwaardigheidsrapporten om grote brandcompartimenten toe te staan (groter dan de prestatie-eis vanuit het Bouwbesluit 2012 aangeeft). De in juni 2015 uitgebrachte NEN 6060 ‘Brandveiligheid van grote brandcompartimenten’ is deels een directe vertaling van deze hierboven benoemde methode en wordt in de markt veelal benoemd als het ‘reparatiemodel’. De toepassing van NEN 6060 levert onder bepaalde voorwaarden grotere brandcompartimenten en/of grotere loopafstanden binnen subbrandcompartimenten op, volgens deze norm met eenzelfde veiligheidsniveau. Voorschriften aangaande het vergroten van brandcompartimenten wijken echter sterk af van de uit 2007 komende methode. 

Ondanks de recente publicatie van NEN 6060 blijft de ‘Methode Beheersbaarheid van Brand’ wel van kracht. Beide methoden mogen dus worden aangewend bij het opstellen van een gelijkwaardigheidsoplossing. De verwachting is echter dat gelijkwaardigheidsrapportages steeds meer opgesteld zullen worden conform NEN 6060. Met deze opleiding richten wij ons op toetsende organisaties zoals de brandweer en gemeenten. Daarbij leggen wij uit wat de verschillen zijn t.o.v. de bestaande methoden, met name de benoemde ‘Methode Beheersbaarheid van Brand 2007’. Daarnaast leert u hoe u op basis van de NEN 6060 gelijkwaardigheidsoplossingen kunt toetsen. 
 

Voor wie is de opleiding interessant?

De opleiding is specifiek gericht op degene die gelijkwaardigheidsrapportages conform NEN 6060 moeten controleren en beoordelen en nog geen ervaring hebben met deze norm. Heeft u ruime ervaring met de methode ‘Beheersbaarheid van Brand 2007’, schrijf u dan in voor de opfrisopleiding.

De opleiding is uitermate geschikt voor medewerkers van de brandweer en bouw & woningtoezicht die zich met vergunningverlening, handhaving en toezicht bezig houden.
Deze opleiding is uiteraard ook geschikt voor iedereen die verdere kennis wil opdoen over deze norm en deze wil kunnen toepassen.  
 

Opleidingsduur

De opleding duurt 1 dag. De lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.
 

Gewenste voorkennis

Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+ niveau.
 

Studiebelasting

Niet van toepassing.
 

Prijs

De investering voor deze opleiding bedraagt € 545,-. Dit is inclusief lesmateriaal en een verzorgde lunch. 
 

Examen

Niet van toepassing. U ontvangt van ons een certificaat van deelname.
 

Opleiding op locatie

Het is mogelijk deze opleiding op locatie te verzorgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs of via 088 008 8321.
 

Ontvang subsidie voor uw opleidingdeelname

Schrijft u uzelf of een collega in voor een opleiding, dan heeft u mogelijk recht op subsidie. Dit kan bij OTIB. OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Dit fonds verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Voor de diverse opleidingen zijn verschillende regelingen voor tegemoetkoming van toepassing. Ontdek op de website van OTIB van welke regeling u gebruik kunt maken. 

 

Houd mij op de hoogte over nieuwe startdata

Kenmerken
opleiding

 

Opleidingduur: 1 dag
Kosten: € 545,- excl. 
Opleidingslocatie: Doorwerth
Slagingspercentage: N.v.t.

Over deze opleiding
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en lunch.

 

Uniek aan Obex Opleidingen

devilAl meer dan 19.000 cursisten opgeleid

Uitstekende kwaliteit van de opleiding

Slagen voor het examen staat centraal

Docenten staan dagelijks in de praktijk

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top