Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Naar opleidingenoverzicht

FSE in 1 dag / Risicogerichte Brandpreventie

Fire Safety Engineering (FSE), oftewel Risicogerichte Brandpreventie, is een discipline die in de brandveiligheid steeds vaker wordt toegepast. Door de belangstelling die het momenteel heeft, lijkt FSE voor velen hét middel om alle problemen op te lossen voor de brandbeveiliging van gebouwen. Deze opleiding heeft als doel om in een relatief kort tijdsbestek u de essentie, de inhoud en de werkwijze van FSE te verduidelijken.

Onze 1-daagse FSE opleiding is niet zoals andere langdurige FSE opleidingen, die op een (grotendeels) wetenschappelijke wijze brandveiligheid tot in detail uitwerken en vooral gericht zijn op een kleine groep vakspecialisten. Wij richten ons met onze opleiding op iedereen die regelmatig met brandveiligheid bezig is en in hoofdlijnen wil leren hoe ze de essentie van FSE (Risicogerichte Brandpreventie) direct in zijn of haar eigen (werk)omgeving kan toepassen. FSE kan/moet immers bij ieder project worden toegepast, ongeacht complexiteit en omvang van het project.

Deze opleiding is dan ook bij uitstek geschikt voor iedere installerende en/of adviserende organisatie die o.a. brandmeldinstallaties, noodverlichtingsinstallaties en verdere brandveiligheidsinstallaties ontwerpt en/of aanlegt. 
 

Doelstelling van de opleiding

De doelstelling is dat u na het volgen van deze dag een duidelijk beeld heeft van o.a.

  • De uitgangspunten, visie en bouwstenen van Risicogerichte brandpreventie (Fire Safety Engineering)
  • De aspecten van een  brand- en rookontwikkeling (fysisch aspect)
  • Het gedrag en kenmerken van mensen bij brand- en rookontwikkeling ( psychonomisch aspect)
  • Een risicobenadering en scenario-denken
  • De voordelen van FSE
  • FSE in de praktijk; hoe wordt FSE toegepast
     

Voor wie is de workshop FSE in 1 dag?

De workshop is voor iedereen interessant en leerzaam die binnen zijn of haar functie te maken heeft met brandveiligheid en hiermee samenhangende gelijkwaardigheidsoplossingen. FSE gaat verder dan de huidige regelgerichte benadering van brandveiligheid en gaat over alle disciplines heen. Daarom is het ook een brede doelgroep, eigenlijk iedereen die te maken hebben of veelal te maken krijgen met (risicogerichte) bouwkundige, installatietechnische en/of organisatorische brandveiligheid. Interessant dus voor brandpreventiemedewerkers, installateurs, branddetectiebedrijven, adviseurs, facilitair managers, hoofd BHV'ers, inspecteurs etc, etc.
 

Bent u een eindgebruiker?
Dan is de opleiding erg interessant voor u, als u bent betrokken bij bouwkundige en/of installatietechnische en/of organisatorische brandveiligheid zoals hoofd BHV, facilitair management, vastgoedmanagement , technische dienst, etc. Na het volgen van de opleiding bent u (nog) beter in staat om brandveiligheid vanuit een brede risicogerichte context te benaderen.
 

Bent u installateur en/of adviseur?
Deze opleiding is bij uitstek ook geschikt voor iedere installerende en/of adviserende organisatie die o.a. brandmeldinstallaties, noodverlichtingsinstallaties en verdere brandveiligheidsinstallaties ontwerpen en/of aanleggen. U bent na het volgen van de opleiding in staat om deze installaties binnen een bredere risicogerichte context te ontwerpen en te installeren. Anders gezegd, u kunt uw klanten nog beter van dienst zijn!
 

Bent u brandpreventiemedewerker?
Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor iedere brandpreventiemedewerker die in een kort tijdsbestek kennis wil opdoen over FSE/Risicogerichte brandveiligheid. U bent na het volgen van de opleiding in staat om brandveiligheid binnen een bredere risicogerichte context te benaderen.
 

Waardevolle aanvulling op de opleiding brandpreventiedeskundige / brandmeester preventie of andere regelgerichte brandveiligheidsopleidingen

De opleidingen brandpreventiedeskundige / brandmeesterpreventie zijn vooral regelgerichte opleidingen. FSE is vooral gericht op risicogerichte brandpreventie. Het is dus een hele waardevolle aanvulling op iedere regelgerichte opleiding.
 

Opleidingsduur

De opleiding duurt 1 dag. De lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur. 
 

Gewenste voorkennis FSE in 1 dag

Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+/HBO niveau.
 

Studiebelasting

De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de opleiding.
 

Prijs

De investering voor deze workshop bedraagt € 555,-. Dit is inclusief lesmateriaal en een verzorgde lunch.
 

Examen

Niet van toepassing. U ontvangt van ons een certificaat van deelname.
 

Opleiding op locatie

Het is mogelijk deze opleiding op locatie te verzorgen. bezoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs of via 088 008 8321.
 

Gecertificeerde docenten

De docenten van Obex hebben de volledige opleiding Fire Safety Engineering van het IFV gevolgd. Deze medewerkers zijn glansrijk geslaagd voor de opleiding. Obex beschikt dan ook over gecertificeerde medewerkers op het gebied van Fire Safety Engineering.
 

Ontvang subsidie voor uw opleidingsdeelname

Medewerkers die in loondienst zijn bij een bij WIJ-Techniek aangesloten bedrijf kunnen, voor alle opleidingen gegeven door Obex Opleidingen, een subsidie aanvragen bij WIJ-Techniek.
Informeer bij WIJ-Techniek of u gebruik kunt maken van deze regeling.

Kenmerken
opleiding

 

Opleidingduur: 1 dag
Kosten: € 555,- excl. 
Opleidingslocatie: Doorwerth, Deurne, Dwingeloo, Rotterdam, Waalwijk en Velsen.
Slagingspercentage: N.v.t.

Over deze opleiding
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en lunch.
 

 

Uniek aan Obex Opleidingen

devilAl meer dan 19.000 cursisten opgeleid

Uitstekende kwaliteit van de opleiding

Slagen voor het examen staat centraal

Docenten staan dagelijks in de praktijk

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top