Naar opleidingenoverzicht
Beheerder Brandmeldinstallatie & OAI

Voor iedere brandmeldinstallatie is het wettelijk verplicht dat er maandelijks beheerderstaken worden uitgevoerd. Deze beheerderstaken kunt u na het volgen van onze beheerdersopleiding zelf uitvoeren. Tijdens deze opleiding, die u afsluit met het erkende NIBHV-diploma, doet u onder meer kennis op over:
- Taken en verantwoordelijkheden van de beheerder van een Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie
- Algemene werking van een Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie
- Maatregelen ter voorkoming van ongewenste en onechte brandmeldingen
Waarom beheerderstaken uitvoeren aan een brandmeldinstallatie?
Elke brandmeldinstallatie moet volgens de wet maandelijks worden beheerd. Daarom moet er intern of extern een beheerder worden aangesteld die de beheerderstaken aan de brandmeldinstallatie uitvoert. Dit staat beschreven in de NEN 2654. Een beheerder is (bij brand) het eerste aanspreekpunt van de brandweer.
Bedrijven die verplicht zijn een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te leggen, dienen ook te zorgen dat er een beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie is, die aantoonbaar is opgeleid.
Voor wie is de opleiding interessant
De opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie (voorheen Opgeleid Persoon) is gericht op eindgebruikers en dan voornamelijk medewerkers die zich bezighouden met het beheer van de brandmeldinstallatie en/of Ontruimingsalarminstallatie of daar enige affiniteit mee hebben zoals bhv’ers. De opleiding is ook geschikt voor installateurs die de beheerderstaken overnemen van de gebruiker.
Doelstelling van de opleiding
De opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie heeft de volgende doelen:
- Slagen voor het examen van het NIBHV
- Kennis opdoen die direct toepasbaar is in de praktijk
- Kennis opdoen over de algemene werking van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties
- Inzicht krijgen in de taken en verantwoordelijkheden van de beheerder Inzicht krijgen in het voorkomen van onechte en ongewenste brandmeldingen.
De inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit 1 lesdag. Tijdens de deze opleidingsdag wordt de theorie uitvoerig besproken, afgewisseld met enkele projectopdrachten. De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de lesdag het lesboek en een opdrachtenboekje. De opdrachten dienen gemaakt te worden en de cursist moet dit laten zien op de lesdag. Als de opdrachten niet gemaakt zijn, kan de cursist niet deelnemen aan het examen.
Examen
Aan het einde van de opleiding wordt het NIBHV-examen afgenomen. Nadat het examen met goed gevolg is afgelegd en de praktijkopdracht is ingeleverd, ontvangt u het NIBHV diploma "Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie".
Gewenste voorkennis en denkniveau
Er wordt geen specifieke voorkennis verwacht van de cursist.
Opleidingsduur
De opleiding duurt 1 dag van 9.00 tot 17.00 uur.
Studiebelasting
Naast een praktijkopdracht (2 uur) is er zelfstudie voorafgaand aan de opleiding noodzakelijk.
Prijs
De investering voor de eendaagse opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie is inclusief lesmateriaal, examen, NIBHV-diploma en lunch.
De opleiding kost € 385,-.
TIP: Opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie bij u op locatie
Het verzorgen van de opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie bij u op locatie is al gauw financieel heel interessant! Bekijk nu snel en eenvoudig uw mogelijke prijs.
Ontvang subsidie voor uw opleidingsdeelname
Medewerkers die in loondienst zijn bij een bij WIJ-Techniek aangesloten bedrijf kunnen, voor alle opleidingen gegeven door Obex Opleidingen, een subsidie aanvragen bij WIJ-Techniek.
Informeer bij WIJ-Techniek of u gebruik kunt maken van deze regeling.
Kenmerken
opleiding
Opleidingduur: 1 dag
Kosten: € 385,- excl btw.
Opleidingslocatie: Doorwerth, Deurne, Dwingeloo, Rotterdam, Waalwijk en Velsen.
Slagingspercentage: 96%
Over deze opleiding
Deze opleiding is inclusief lesmateriaal, lunch en officieel examen.
Uniek aan Obex Opleidingen
Al meer dan 19.000 cursisten
Uitstekende kwaliteit
Slagen voor het examen staat centraal