Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

VNG en minister zetten volgende stap richting inwerkingtreding WKb

18-11-2020 |

VNG en minister zetten volgende stap richting inwerkingtreding WKb.


De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) hebben een nieuwe stap gezet richting de geplande inwerkingtreding van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (WKb). Tijdens de implementatie van de Wkb wordt zo nauw mogelijk aangesloten op de implementatie van de Omgevingswet. De Wkb zal net als de Omgevingswet over ruim een jaar van kracht moeten worden.
 

Doel van de Wkb

De Wkb is opgesteld om de bouwkwaliteit te verbeteren. De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren door inschakeling van private kwaliteitsborgers. Tevens zal de aansprakelijkheid van bouwbedrijven vergroot worden wat betreft bouwfouten. Dit moet eigenaren meer zekerheid geven dat hun bouwwerk zonder bouwfouten wordt opgeleverd en een garantie bieden dat er achteraf ook vergoedingen en/of herstel plaatsvindt.

Het staat in de planning dat de Wkb ook op 1 januari 2022 van kracht wordt. Dankzij het nu gesloten akkoord tussen de VNG en de minister zijn er mogelijkheden om met nieuwe proefprojecten te starten.
Een volledige reactie staat op de website van de Rijksoverheid.

 

Laat u bijpraten!

De implementatie van de Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de huidige bouwregelgeving en de hierin opgenomen brandveiligheidsvoorschriften. Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en de hiermee gepaard gaande inwerkingtreding van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving hebben wij de speciale lesdag ‘Van Bouwbesluit naar BBL’ ontwikkeld. Tijdens deze 1-daagse opleiding wordt een volledig beeld gegeven van de huidige en toekomstige uiteenzetting van brandveiligheidsvoorschriften en worden de wijzigingen met betrekking tot de brandveiligheidsvoorschriften behandeld. De werking en de implementatie van de WKb wordt hierin ook uitgelegd, hierdoor bent u ook op de hoogte van deze wet met de hierin opgenomen voorschriften.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top