Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Veel gestelde vragen over corona

03-02-2021 |

Veel gestelde vragen over opleidingen


Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheden. We begrijpen dat u ook veel vragen heeft voor wat betreft het volgen van een opleiding. Die u nu volgt, of welke u wellicht over enkele weken wil volgen. Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over onze opleidingen. Heeft u desondanks toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Kan ik nog wel naar de opleidingslocatie?

Ja. Het kabinet heeft het belang van veiligheidsopleidingen gekwalificeerd als belangrijk en dus mogen deze lesdagen, uiteraard met getroffen voorzorgsmaatregelen doorgaan. Indien u reeds ingeschreven bent zullen wij u per mail op de hoogte houden. We kijken wel per opleiding of we de lesdagen online of fysiek geven. 
 

Een lockdown? Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

Mochten we opleidingen niet fysiek verzorgen, dan doen wij dit via een online verbinding. Wij blijven u hierover informeren. Obex biedt u tevens zelf de keuze of u online of fysiek de opleiding wilt volgen.

 

Kan ik nu inschrijven voor een opleiding?

Het inschrijven en volgen van een opleiding is op dit moment zeker mogelijk. De geplande opleidingen gaan door. Wel kijken we voor elke lesdag of de les doorgang kan vinden. Daar waar mogelijk zullen we online verbindingen maken. Soms zijn we echter genoodzaakt om lesdagen te moeten verschuiven. Ingeschreven deelnemers worden hier continu over geïnformeerd. 
 

Is het volgen van een meerdaagse opleiding ook mogelijk?

Ja. De opleidingen en de lesdagen welke via een online verbinden doorgang kunnen vinden, zullen op deze manier worden ingericht. Daarmee wordt zo min mogelijk tijd verspild in aanloop naar een gepland examen. Zodra het weer veilig is, en de maatregelen het toelaten om samen te komen in een klaslokaal, zullen we uiteraard onze lessen vervolgen op de geplande opleidingslocatie waarvoor u zich ook heeft ingeschreven. Ook hierover wordt u als ingeschreven cursist uiteraard van op de hoogte gehouden.
 

Wat als ik gedurende de opleiding een lesdag niet kan bijwonen?

Stel dat u een lesdag niet naar de opleidingslocatie kunt komen, bijvoorbeeld wegens quarantaineverplichtingen, dan nog kunt u de les volgen. Wij hebben onze opleidingen er zo op ingericht dat u vanuit huis kunt inloggen, terwijl uw klasgenoten op locatie zijn. Door middel van verschillende geluidsinstallaties kunt u thuis inloggen, maar krijgt u wel alle klasgeluiden mee. Net of u echt aanwezig bent. Zodoende willen wij de eventuele overlast van het missen van een lesdag zo goed mogelijk beperken. Wij noemen dit een hybride manier van lesgeven.
 

Moet ik iets doen om zo'n hybride les te volgen?

Nee. Wij hebben de investeringen gedaan zodat u zo goed mogelijk uw opleiding kunt volgen. Het enige dat u voor een online verbinding nodig heeft is een laptop.
 

Online les, hoe werkt dat verder?

U ontvangt van ons uiterlijk de dag voor de cursusdag een uitnodiging in uw mailbox met een link naar Microsoft Teams. U kunt op deze link klikken en vanaf dat moment zit u in het virtuele klaslokaal. Zijn er problemen? Neem dan contact met ons op via 088-0088321. De docent zal bij zijn introductie uitleggen hoe Teams werkt. Teams werkt op een PC, Laptop, Tablet en Telefoon.
 

Wat gebeurt er met mijn lesmateriaal?

Indien de opleiding (de eerste lesdag) via een online verbinding start, zullen wij proberen het lesmateriaal naar uw thuisadres te versturen. Normaal gesproken zou u dit lesmateriaal ontvangen op de opleidingslocatie, maar in dit geval wordt het dus direct naar u verzonden. Onze collega's nemen hierover contact met u op, om uw adresgegevens te verzamelen.
 

Wat gebeurt er na de lockdown?

Staat u ingeschreven voor een opleiding die meerdere dagen plaatsvindt, dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen en eventuele wijzigingen.
 

Bekijk ons opleidingenoverzicht

Opleidingen

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top