Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Opnieuw uitstel van inwerkingtreding Omgevingswet

17-10-2022 |

Opnieuw uitstel van inwerkingtreding Omgevingswet


En weer is het uitgesteld: de inwerkingtreding van Omgevingswet staat niet gepland voor 1 januari 2023, maar voor 1 juli 2023. Dat maakte de overheid onlangs bekend. Daarmee is de inwerkingtreding van de Omgevingswet, waar ook het Besluit Bouwwerken Leefomgeving) onder valt, opnieuw met een half jaar uitgesteld. Het uitstel van de nieuwe wet werd al verwacht nadat er van meerdere kanten kritiek op de invoerdatum kwam.
 

ICT-structuur is onvoldoende

De directe aanleiding voor het huidige uitstel van de nieuwe wet is het kritische rapport van het ICT-adviescollege van de Eerste en Tweede Kamer, dat op verzoek van de Eerste Kamer is opgesteld. In dit rapport wordt beschreven dat het ICT-systeem achter de wet nog "forse beperkingen" kent en daardoor kunnen er onverantwoorde risico’s optreden.

 

Nieuwe datum nu vastgezet

Het kabinet is voornemens om de nieuwe wet nu in te laten gaan op 1 juli 2023. Daarmee is gekozen voor een half jaar uitstel.
 

U nu toch al voorbereiden op de nieuwe wet

De implementatie van de Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de huidige bouwregelgeving en de hierin opgenomen brandveiligheidsvoorschriften. Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en de hiermee gepaard gaande inwerkingtreding van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving heeft Obex Opleidingen de speciale lesdag ontwikkeld. Tijdens deze 1-daagse opleiding wordt een volledig beeld gegeven van de huidige en toekomstige uiteenzetting van brandveiligheidsvoorschriften en worden de wijzigingen met betrekking tot de brandveiligheidsvoorschriften behandeld.

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top