Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld

03-04-2020 |

Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld

De inwerkingtreding van de Omgevingswet wordt uitgesteld. Dat maakte minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen D66) middels een algemene brief aan de Tweede Kamer bekend. De regering was voornemens om de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2021 in werking te laten treden, maar dat blijkt dus onhaalbaar. De minister wijst onder andere naar de corona-crisis, waardoor de inwerkingtreding pas op een later tijdstip zal gaan plaatsvinden.

In de Kamerbrief wordt aangegeven dat het Rijk en decentrale overheden gezien de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de hiermee gepaard gaande maatregelen andere prioriteiten stellen, wat effect heeft op de implementatie van de Omgevingswet. Een voorstel voor een nieuwe inwerkingtredingsdatum zal na overleg met de betrokken bestuurlijke partners bekend worden gemaakt.


Over de nieuwe Omgevingswet

Met de implementatie van de nieuwe Omgevingswet zal het omgevingsrecht vereenvoudigd worden. Hierbij wordt een groot aantal wetten gebundeld in één nieuwe Omgevingswet. Vanuit deze omgevingswet worden een viertal Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB’s) aangestuurd, waaronder het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). Het BBL zal het vigerende Bouwbesluit 2012 en de hierin opgenomen voorschriften vervangen. Dit besluit bevat regels over veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid bij het (ver)bouwen van een bouwwerk, de staat van een bouwwerk, het gebruik van een bouwwerk en het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden.
 

U nu toch al voorbereiden op de Omgevingswet

De implementatie van de Omgevingswet heeft grote gevolgen voor de huidige bouwregelgeving en de hierin opgenomen brandveiligheidsvoorschriften. Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe Omgevingswet en de hiermee gepaard gaande inwerkingtreding van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving heeft Obex Opleidingen de speciale lesdag ‘Van Bouwbesluit naar BBL’ ontwikkeld. Tijdens deze 1-daagse opleiding wordt een volledig beeld gegeven van de huidige en toekomstige uiteenzetting van brandveiligheidsvoorschriften en worden de wijzigingen met betrekking tot de brandveiligheidsvoorschriften behandeld.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top