Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

CCV publiceert interpretatiebesluit voor bewaking vluchtroutes brandmeldinstallaties

15-06-2021 |

CCV publiceert interpretatiebesluit voor bewaking vluchtroutes brandmeldinstallaties


Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft deze maand een interpretatiebesluit gepubliceerd over de bewaking van vluchtroutes. Dit besluit moet duidelijk maken waar brandmelders geplaatst dienen te worden wanneer een vluchtroute niet direct naar buiten leidt.


In het interpretatiebesluit valt te lezen dat alleen het gemeenschappelijke deel van een ruimte, waarin de vluchtroute ligt, waarvoor gedeeltelijke of volledige bewaking is vereist, moet worden bewaakt. Als de vluchtroute door een trappenhuis voert moet alleen het gemeenschappelijke deel van het trappenhuis worden bewaakt. Indien er boven het gemeenschappelijke deel ten minste een bouwlaag is, moet het trappenhuis zijn bewaakt vanaf de bouwlaag boven het gemeenschappelijk deel tot en met de onderste bouwlaag.
 

Voorbeeld uit de praktijk

Het CCV benoemt zelf een voorbeeld van een parkeergarage. Deze hoort volledig bewaakt te zijn, maar wanneer een vluchtroute vanuit die parkeergarage door een kantoorgebouw loopt, ontstaat er onduidelijkheid over de juiste bewaking. Met het interpretatiebesluit moeten betrokken partijen in concrete gevallen unaniem tot het juiste antwoord komen.
 

 

 

 

 


Vervangen van harmonisatieafspraak

Het reeds gepubliceerde interpretatiebesluit komt in plaats van de harmonisatieafspraak 4.4 Bewaking trappenhuizen in geval van gedeelde gebruiksfunctie uit Harmonisatie-afspraken voor Inspectie VBB-BMI-OAI RBI - versie 2.0 - 01-10-2020.

 

Download het interpretatiebesluit

Wilt u het volledige interpreatiebesluit lezen? Dat kan via deze link.

 

Meer leren over bewakingsvormen

Wilt u meer weten over bewakingsvormen?  Wij bieden met de opleidingen ProjecteringsdeskundigeOnderhoudsdeskundige en Installatiedeskundige 
Brandmeldinstallatie een aantal mogelijkheden aan om meer over brandmeldinstallaties en de hierbij horende bewakingsvormen te leren.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top