Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Blijf op de hoogte van de actualiteiten!

Nieuwsberichten en Kennispublicaties

De wereld van brandveiligheid is continu in beweging. Verschillende normen worden uitgebracht en andere worden juist gewijzigd. Houd uw kennis op het juiste peil. Obex selecteert voor u de meest interessante en actuele nieuwsberichten.

Regelmatig stelt Obex ook kennispublicaties beschikbaar die verder ingaan op de actualiteit. Dankzij deze kennispublicaties biedt Obex u wat extra verdieping over allerlei brandveiligheidsonderwerpen. Via onze social media kanalen delen wij alle berichten ook met u. 

Nieuwsberichten

Richtlijn voor beoordeling mate van brandwerendheid bestaande puiconstructies | 22-02-2021

​De kwaliteit van bestaande puiconstructies betreffende brandveiligheid kan vanaf nu worden getoetst aan de hand van de onlangs gepubliceerde richtlijn van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Afgelopen week publiceerde het RVB de richtlijn als pragmatisch instrument voor de kwaliteitsborging van puiconstructies.

Certificeren & Inspecteren van brandmeldinstallaties | 22-02-2019

Met de ingang van het Bouwbesluit2012 en de nieuwe CCV certificatieschema Brandmeldinstallaties 2011 en Ontruimingsalarminstallatie 2014 is er veel gewijzigd m.b.t. het certificeren van Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties. In onderstaand artikel lichten wij dit verder toe.

CCV publiceert versie 5.0 installeren en onderhoud brandmeldinstallatie | 18-12-2018

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft op 15 december 2018 versie 5.0 van de CCV-keurmerken Leveren, Installeren en Onderhoud van Brandmeldinstallaties (BMI) gepubliceerd.

Maand juli telt opvallend veel branden | 08-08-2018

De maand juli telde opmerkelijk veel branden. Dat stelt stichting Salvage, die door verzekeraars wordt ingezet om door brand gedupeerden bij te staan. Juli was bijzonder warm en droog en mogelijk dat daar de oorzaak ligt.

NEN 6093 wordt herzien | 22-06-2018

De NEN 6093 ‘Brandveiligheid van gebouwen – Beoordelingsmethode van rook- en warmteafvoerinstallaties’ wordt herzien. Dat maakte Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) bekend. BBN gaat samen met de NEN kijken naar deze norm.

NEN publiceert NPR 2576 over functiebehoud | 04-05-2018

De NEN heeft een nieuwe versie van de NPR 2576 (Functiebehoud bij brand - ‘Richtlijn voor transmissiewegen) gepubliceerd. Deze richtlijn beschrijft hoe een transmissieweg (bekabeling, ophanging en montage) bij brand kan voldoen aan de gestelde prestatie-eis, welke alternatieven er mogelijk zijn en vooral ook hoe een en ander kan worden gecontroleerd.

CCV publiceert UPD Brandbeveiliging | 02-05-2018

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft dinsdag 1 mei het nieuwe Certificatieschema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging (UPD) gepubliceerd.

Uitgelicht: Wijzigingen NEN 2654-2 | 28-03-2018

Onlangs is de NEN 2654-2 gepubliceerd. Deze norm wordt weliswaar nog niet door het Bouwbesluit aangestuurd, maar kan al wel als gelijkwaardigheid worden gebruikt De nieuwe norm is de vervanger van de norm die in 2004 gepubliceerd werd. Ten opzichte van de oude norm zijn er echter wel wat veranderingen te benoemen. Obex licht graag een en ander hierover toe.

Uitgelicht: Het belang van een goede rookmelder | 23-02-2018

Rookmelders. Ze kunnen van levensbelang zijn bij een beginnende brand en dus is het belangrijk om een goed werkende rookmelder in je huis te hebben hangen. Op dit moment is het voor huiseigenaren nog niet verplicht om een rookmelder op te hangen, al ziet het Verbond van Verzekeraars dit het liefste wel ingevoerd worden.

Uitgelicht: Wat houdt de nieuwe NEN 2535 voor mij in? | 26-01-2018

Aan het eind van 2017 is de NEN 2535:2017 gepubliceerd. Deze versie dient ter vervanging van NEN 2535+C1:2010.  Met de komst van de nieuwe norm is er een en ander gewijzigd en dat is voor degenen die veel met de NEN 2535 werkt van belang. In onderstaand artikel lichten wij in een korte samenvatting een aantal wijzigingen toe die in de nieuwe norm staan vermeld.
Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren
brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Wij zijn ons in alles bewust dat
wij een grote maatschappelijke
verantwoording dragen, u kunt
op onze kennis en advisering
vertrouwen.

Opleidingen

Obex leidt vakmensen op die
specialist willen worden op
het gebied van bouwkundige
en installatietechnische
brandveiligheid.

Het aanbod van Obex Opleidingen bestaat uit meer dan 50
opleidingen op verschillende locaties door heel Nederland.

Beleid, Beheer en Training

Tesmo richt zich op een
maatgevende BHV-organisatie
die is aangepast aan uw
behoeften. Van het schrijven
van beleid tot en met het
trainen van medewerkers.

Daarnaast voert Tesmo op
honderden locaties
beheerderstaken aan de
brandmeldinstallatie uit.

Top