Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Rolluiken

Zonwering (zonneschermen of screens) kan voor de repressieve dienst van de brandweer een probleem geven. Dit kan te maken hebben met de bereikbaarheid van verdiepingen met behulp van een ladderwagen en het kunnen overslaan van een brand via die zonwering. Indien de zonweringsinstallatie is voorzien van een centraal besturingssysteem, heeft het de voorkeur om in het geval van een brandmelding deze zonwering automatische omhoog te sturen. 
 

Rolluiken

Vooral winkels zijn vaak voorzien van rolluiken ter voorkoming van inbraak en vernielingen. Voor de brandweer zijn deze rolluiken echter niet wenselijk omdat dergelijke middelen leiden tot vertraging van het repressief optreden. Als het gebouw is voorzien van een brandmeldinstallatie is het mogelijk deze rolluiken automatisch omhoog te sturen in geval van een brandmelding. Is het pand niet voorzien van een brandmeldinstallatie dan is het noodzakelijk om in overleg met de brandweer te kijken naar oplossingen om het optreden van de brandweer in geval van brand mogelijk te maken.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top