Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Watermist

Een ander type van brandbeveiligingsinstallatie is het toepassen van watermist. Deze installatie vindt zijn oorsprong in de industrie en scheepsbouw. Dit systeem is verder doorontwikkeld en men ziet het steeds vaker in de reguliere utiliteitsbouw. Onder watermist wordt globaal verstaan water in de vorm van druppeltjes kleiner dan 1000 µm. Deze installatie zorgt voor het onttrekken van warmte, afscherming van de warmtestraling en het verdrijven van zuurstof door middel van de watermist. Door de verfijning van de druppelgrote heeft een watermistsysteem aanzienlijk minder water nodig voor hetzelfde beoogde resultaat. Het effect van gevolgschade is hierdoor kleiner dan bij een reguliere sprinkler. Er wordt letterlijk geblust met een watermist in plaats van grotere gebonden waterdruppels, vergelijkbaar met een stevige regenbui. De leidingdiameters zijn daardoor kleiner, maar de leidingen dienen wel zo te zijn uitgevoerd dat deze bestand zijn tegen hoge druk. Op leidingen van een ’normale’ sprinkler komt normaliter minder druk te staan.De keuze voor een sprinklerinstallatie of een watermistinstallatie dient goed met elkaar vergeleken te worden. De keus voor een bepaald systeem kan afhankelijk zijn van de installatiekosten, vrij indeelbaarheid, beschikbaarheid voor installatieruimtes en waterbassin, gevolgschade en bouwkundige voorzieningen. Beide systemen hebben voor- en nadelen ten opzichte van elkaar.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top