Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Veiligheidsvluchtroute

Een veiligheidsvluchtroute wordt aangestuurd vanuit het niveau nieuwbouw (Bouwbesluit 2012) en is een gedeelte van een extra beschermde vluchtroute dat voert door een niet-besloten ruimte en aansluitend daarop door een ruimte die uitsluitend kan worden bereikt vanuit niet besloten ruimten. Door de eis dat een veiligheidsvluchtroute uitsluitend kan worden bereikt vanuit een niet-besloten ruimte, wordt gewaarborgd dat de vluchtroute door het trappenhuis is beschermd tegen het binnendringen van rook.

Als door een trappenhuis een extra beschermde vluchtroute voert én het trappenhuis alleen kan worden bereikt vanuit een niet-besloten ruimte, is in een groot aantal gevallen sprake van een veiligheidsvluchtroute.
 

Veiligheidsroute

Een veiligheidsroute wordt aangestuurd vanuit het niveau bestaande bouw (Bouwbesluit 2012). Een veiligheidsroute betreft een gedeelte van een extra beschermde vluchtroute dat voert door een niet-besloten ruimte en aansluitend daarop door een ruimte die in de vluchtrichting uitsluitend kan worden bereikt vanuit een niet besloten ruimte.

Het verschil hierbij is de ‘in de vluchtrichting’. De veiligheidsroute kan in theorie via een besloten ruimte bereikt worden als deze ruimte niet in de vluchtrichting is gelegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bergruimte, waarin geen vluchtroute begint.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top