Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Tertiaire Bluswatervoorziening

Een tertiaire bluswatervoorziening is een voorziening van bluswater voor incidenten waarbij de brandweer gedurende langere tijd meer water nodig heeft dan de primaire en secundaire bluswatervoorziening kunnen bieden.

De tertiaire bluswatervoorziening kan ook dienen als vervanging voor de secundaire, wanneer deze niet aanwezig is.

De bluswatervoorziening kan binnen een uur worden opgebouwd en operationeel zijn. De brandweer beschikt over materieel en middelen (zoals bijvoorbeeld grootschalige watertransportsystemen) om de bluswatervoorziening in stand te houden, zodat continuïteit van blussing gegarandeerd is voor onbepaalde tijd.

De te onttrekken bluswatercapaciteit bedraagt minimaal 120 kubieke meter per uur, oftewel 2000 liter per minuut, en het bluswater is onbeperkt leverbaar.

Voor specifieke gevallen, waarin bijvoorbeeld een bestemmingswijziging heeft plaatsgevonden, zouden aanvullende voorzieningen nodig kunnen zijn op basis van de behoefte aan water. Met een risico beoordeling kan de benodigde repressieve inzet en daarmee de behoefte bepaald worden.

Uit een risicoanalyse kan naar voren komen dat een tertiaire bluswatervoorziening, in de vorm van een grootschalig watertransport, noodzakelijk is. Het uitgangspunt voor de capaciteit bedraagt: 120 m3/uur per tankautospuit/bluseenheid, 240 m3/uur per brandweerpeloton en 480 m3/uur per compagnie.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top