Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Stuurzone

Het begrip stuurzone komt in de NEN 2535 niet meer voor. In plaats hiervan wordt in het Programma van Eisen (PvE) vastgelegd of het een algemene sturing betreft of door welke detectiezones een sturing moet worden geactiveerd.

Onder een algemene sturing wordt verstaan dat de als algemeen aangemerkte sturingen worden geactiveerd indien de brandmeldcentrale in alarm komt. De stuurzone is dan het gehele object. Als in het PvE wordt aangegeven dat een beperkt aantal detectiezones een sturing moet activeren, wordt gesproken van een selectieve sturing.

In de regel worden de meeste sturingen per gebouw gestuurd. Het is mogelijk dat voor sommige sturingen een selectiviteit wordt toegepast door ze door een beperkt aantal detectiezones te laten activeren. Het nieuwe PvE geeft echter een zodanige beperking, dat een stuurzone niet kleiner zou kunnen zijn dan een detectiezone.  Zou je op groep- of melderniveau willen sturen, dan zou dit bij de toelichting omschreven moeten worden.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top