Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Roltrap

Vanuit de wet is er geen eis tot het toepassen van een roltrap of rolpad. Echter, indien men een roltrap of -pad toepast dient men volgens het Bouwbesluit de terugloopruimte schoon te houden. De frequentie van het schoonmaken van deze ruimte is afhankelijk van de vervuilingsgraad. De gebruiker dient, als verantwoordelijke voor de schone terugloopruimte, de frequentie te bepalen. De terugloopruimte is de ruimte onder de roltrap (of het rolpad) waarin de treden (of het paden) teruglopen naar het begin van de roltrap (of het rolpad).

Conform de NEN-EN 115 mag een roltrap- of pad alleen tot stilstand komen met behulp van een noodknop. Bij het automatisch stoppen door een brandmelding, zal een roltrap of -pad geleidelijk tot stilstand moeten komen om zo valgevaar te voorkomen. Wanneer het wenselijk is om een roltrap of -pad met de vluchtrichting mee te sturen, dient de roltrap of -pad die tegen de vluchtrichting in loopt geleidelijk tot stilstand te komen alvorens de beweegrichting wordt veranderd. Hierbij is de vluchtrichting afhankelijk van de locatie van de brandmelding.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top