Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Overdrukinstallatie

Overdrukinstallaties zijn bedoeld om een ruimte, bijvoorbeeld een trappenhuis, gedurende een brandsituatie rookvrij te houden. Bij gebouwen boven een bepaalde hoogte (20 meter) moeten de trappenhuizen worden voorzien van een rooksluis. Een dergelijke rooksluis moet voorkomen dat rook gemakkelijk het trappenhuis in kan komen. Als gelijkwaardige oplossing voor een rooksluis, kunnen de trappenhuizen worden voorzien van een overdrukinstallatie.

Werking van een overdrukinstallatie

Deze installatie brengt het trappenhuis in geval van een brandmelding op overdruk.Hierdoor kan er bij het openen van een deur naar het trappenhuis geen rook in het trappenhuis komen. In deze gevallen zorgt de brandmeldinstallatie voor de aansturing van de overdrukinstallatie. Een belangrijk aspect bij deze installaties is de grenswaarde van de overdruk. Deze waarde mag beslist niet te hoog zijn. Daardoor kan namelijk een dusdanig drukverschil optreden dat de deuren tussen de overdrukruimte en de overige ruimten niet meer te openen zijn. Dit kan het vluchten bij trappenhuizen nagenoeg onmogelijk maken. 

Deuren van trappenhuizen waarin een overdrukinstallatie is aangebracht, dienen om deze reden te zijn voorzien van aanduidingen met daarop de informatie dat hard tegen de deur dient te worden gedrukt bij een werkende verdrukinstallatie.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top