Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

NEN 6068

De NEN 6068 geeft de bepalingsmethode om de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) tussen ruimten te bepalen, de NEN 6069 geeft een methode en een hierbij horende klassering van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten.

WBDBO is een belangrijke afkorting binnen de bouwkundige brandveiligheid en staat voor ‘Weerstand tegen Branddoorslag en Brandoverslag’. Het Bouwbesluit 2012 verstaat (evenals de NEN 6068) onder WBDBO: kortste tijd die een brand nodig heeft om zich uit te breiden van een ruimte naar een andere ruimte. Het betreft hiermee een trajectbepaling. Van belang hierbij zijn de termen branddoorslag en brandoverslag

NEN 6068 wordt rechtstreeks aangestuurd vanuit het Bouwbesluit 2012, de Regeling Bouwbesluit geeft aan dat de NEN 6068:2016+C1:2016 vigerend is. Deze dient te worden gevolgd bij het berekenen van de WBDBO. Brandoverslag betekent de uitbreiding van brand via de buitenlucht, terwijl met branddoorslag de branduitbreiding door een constructieonderdeel heen wordt bedoeld.
 

Brandoverslagberekeningen conform NEN 6068

Belangrijk hierbij is dat met de berekening conform NEN 6068 wordt gerekend met een ‘zekere’ vuurbelasting in kg. vurenhoutequivalent/m2, die gelijk is aan de WBDBO-eis in minuten. Uitgangspunt is dat gevel en dak intact zijn (en niet zijn bezweken). Brandoverslag wordt conform NEN 6068 geacht op te treden als de warmtestralingsflux op de gevelopening, gelegen in de doelgevel (de straling-ontvangende gevel), groter is dan 15 kW/m2.

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top