Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Lijndetectie

Lijndetectie bestaat uit een kabel of leiding die in de ruimte is aangebracht en temperatuurstijging waarneemt. Deze toepassing kom je veel tegen in situaties zoals de bewaking van kabeltracés, transportbanden, silo’s, parkeergarages en opslagtanks binnen de petrochemische industrie.
 

Lijndetectie kent verschillende werkingsprincipes:

  • pneumatisch;
  • elektrisch;
  • optisch.


Bij pneumatische lijndetectie wordt gebruik gemaakt van een kunststofleiding die onder een druk van zeven bar wordt gehouden. Door verwarming van de kunststofleiding zal deze week worden en zal de druk in de leiding verminderen. De drukvermindering wordt met behulp van een elektrisch meetcircuit gemeld.

Bij elektrische lijndetectie zijn er verschillende methodes:

  • De lijndetectie bestaat uit een kabel, met daarin één of meerdere geleiders, waarvan de weerstand wordt gemeten. Door verwarming van de kabel, zal de weerstand van de geleiders veranderen. Deze verandering wordt door middel van een elektrisch meetcircuit gemeld.
  • De lijndetectie bestaat uit een kabel, waarbij continue de weerstand van het isolatiemateriaal met een negatieve temperatuur coëfficiënt tussen twee geleiders wordt gemeten. Door verwarming van de kabel zal de weerstand van de geleiders veranderen. Deze verandering wordt gemeld.


De laatste ontwikkelingen bij lijndetectie zijn kabels met daarin temperatuurgevoelige weerstanden. Door middel van dit werkingsprincipe is het ook mogelijk een nauwkeurige locatie van de brand aan te geven.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top