Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Groeifase

Brand kan ontstaan door een kleine warmtebron. Bijvoorbeeld door een sigarettenpeuk op een stoel. Door de brandbare stoffen in de directe omgeving van de warmtebron, zoals de bekleding van een stoel, zal het vuur zich in stand houden, verder ontwikkelen en uitbreiden.

Bij ontbranding komt rook vrij. Rook bestaat uit opstijgende warme lucht, roetdeeltjes en brandbare gassen die nog geen deel hebben genomen aan het verbrandingsproces. Rook is warmer dan lucht, waardoor het opstijgt en zich via het plafond over de ruimte zal verspreiden.

Rook stijgt op in de vorm van een rookpluim. Dicht bij de brand is de rook geconcentreerd en is de rookpluim smal. Bij het opstijgen van de rook wordt relatief koude lucht gemengd met de warme rook van de brand. Naarmate de rookpluim stijgt, daalt de temperatuur en wordt de rookpluim breder en doorzichtiger en de dichtheid kleiner.

In de groeifase van een brand spelen de ontdekking, melding, alarmering en het vluchten zich af. Op dit moment is er nog geen sprake van een grote brand.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top