Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Gelijkwaardigheidsbepaling

Het is mogelijk om op een andere wijze dan de in het Bouwbesluit aangegeven prestatie eisen aan de vereiste (brand)veiligheid te voldoen, zoals is benoemd in artikel 1.3 van het Bouwbesluit. Hierbij moet door degene die de gelijkwaardigheid aanvraagt, worden aangetoond dat dezelfde mate van veiligheid wordt bereikt als het toe te passen artikel beoogt. Ook moet worden aangetoond dat de gelijkwaardige oplossing in stand wordt gehouden of te wel wordt onderhouden. Als er gebruik wordt gemaakt van een gelijkwaardige oplossing in het kader van hoofdstuk 6 of 7 Bouwbesluit 2012, moet er minimaal een gebruiksmelding zijn, zoals bedoeld in artikel 1.18.

Indien een aanvrager gebruik wil maken van deze gelijkwaardigheidsbepalingen, zal hij bij B en W moeten aantonen dat zijn bouwplan voldoet aan de doelstelling en het niveau van de prestatie-eis waarvan hij afwijkt. De oplossingen waarvoor hij kiest, moeten immers gelijkwaardig zijn aan het niveau van de desbetreffende prestatie-eis of samenstel van verschillende prestatie-eisen.

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top