Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Droge blusleiding

Droge blusleiding Kennisbank ObexOp basis van het Bouwbesluit artikel 6.29, moeten in bouwwerken met een verblijfsgebied hoger dan 20 meter één of meer droge blusleidingen zijn aangebracht. Ook in gebouwen met lange loopafstanden voor de brandweer, kan het noodzakelijk zijn om een droge blusleiding aan te brengen. Droge blusleidingen worden toegepast in gebouwen met een verblijfsvloer boven de 20 meter en als de penetratiediepte in een gebouw meer is dan 60 meter.Het kan ook zijn dat er een droge blusleiding aanwezig dient te zijn vanwege de invalsdiepte van de brandweer.

Bij gebouwen hoger dan 70 meter, moet de droge blusleiding voorzien worden van een zelfstandige pompinstallatie. Op deze manier kan voldoende druk worden gegarandeerd voor deze hoogte. Elk punt van het gebruiksgebied dient op maximaal 60 meter van een aansluitpunt van de droge blusleiding te liggen.De droge blusleiding en de pompinstallatie moeten bij opleveringen en vervolgens 1 keer per 5 jaar worden getest zoals staat aangegeven in de NEN 1594.

Doel van droge blusleiding

Het doel van een droge blusleiding is er voor te zorgen dat de brandweer de brand snel kan bestrijden.

Door het aanbrengen van een droge blusleiding, kan de brandweer op de begane grond een watervoorziening aansluiten op de leiding en kunnen de brandweerlieden op de betreffende verdieping hun slang aansluiten op de droge blusleiding.

 

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top