Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Obex Opleidingen 088 0088321

Kennisbank

Doormeldvertraging

Om te voorkomen dat een ongewenste of onechte brandmelding wordt doorgemeld naar de brandweer, kan de doormelding van de automatische brandmelders worden vertraagd. Hiervoor is toestemming nodig van de bevoegde autoriteit. De vertraging wordt alleen toegestaan wanneer er voldoende personen aanwezig zijn die er bij een brandmelding voor kunnen zorgen dat de ontruiming van het gebouw tijdig kan plaatsvinden. Dit zal meestal in de 'dagsituatie' zijn. De doormeldvertraging dient vervolgens door het branddetectiebedrijf in de brandmeldcentrale te worden geprogrammeerd. 

Het is dus van belang dat er in geval van een brandmelding daadwerkelijk een interne alarmopvolging plaatsvindt, door de aanwezige personen (gebruiker/personeel/BHV) die daartoe zijn aangewezen. Alvorens een doormeldvertraging zal worden toegestaan door de brandweer, zal zij eerst toetsen of de interne organisatie capabel genoeg is om de gewenste actie te ondernemen in geval van een brandmelding.

De vertraging dient handmatig te worden geactiveerd. dat kan op het bedienpaneel van de brandmeldcentrale worden uitgevoerd, binnen een ingestelde tijd (vrijgave tijd), bijvoorbeeld tussen 07.30 en 17.00 uur. Een optische indicatie (geel) geeft aan of de doormeldvertraging is ingeschakeld. Na het verstrijken van de vrijgave tijd, valt de doormeldvertraging automatisch weg (gele indicatie gaat uit) en zullen brandmeldingen van automatische brandmelders weer direct worden doorgemeld. Meldingen van handbrandmelders mogen nooit worden vertraagd. 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Obex Opleidingen 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Top