Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Deurcontstructies

Deuren en de hierbij horende puiconstructies worden veelal toegepast in brand- en rookwerende scheidingen. In deze paragraaf worden handreikingen gegeven om de brandwerendheid van deze constructieonderdelen te kunnen beoordelen. Tekortkomingen kunnen aan de hand van de volgende paragrafen worden benoemd en inzichtelijk worden gemaakt.

Deuren hebben diverse kenmerken, die bepalend zijn in hoeverre een brandwerendheid aan een deur toe te kennen is. Onderstaand zijn de kenmerken beschreven.

  • Type deurblad (vulling, kantlat en randhout);
  • Aansluiting van het deurblad op het kozijn en de vloer (naden rondom de deuren, brandwerende strips in deur en opschuimende band in de omhulling van het kozijn);
  • Hang- en sluitwerk (type slot, slotkast, sluitplaat, deurdranger, kleefmagneet);
  • Draairichting van de deur.

Brandwerende deuren inclusief de hierbij horende kozijnen worden zoals benoemd geclassificeerd conform NEN 6069 (NEN 6069:A1+C1:2019). Deze norm verwijst naar de Europese beproevingsnorm NEN-EN 1634-1, op basis waarvan de test uitgevoerd moet worden. In bijlage A van NEN 6069 staat benoemd dat bestaande beproevingsrapporten op basis van eerdere versies van NEN 6069 (vanaf 1991), waarbij geen rekening is gehouden met Europese bepalingsmethoden, behouden mogen blijven binnen bestaande bouw.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top