Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Decentrale noodverlichtingsinstallatie

Bij een decentrale noodverlichtingsinstallatie is ieder armatuur voorzien van een eigen noodstroomvoorziening (accubatterij) en een netwachter.

Voor de voeding van het armatuur, wordt gebruik gemaakt van het aanwezige leidingenstelsel dat voor de normale verlichting wordt gebruikt. Wel moet er een extra aparte fasedraad, waarop continue netspanning staat, op het armatuur worden aangesloten. Op deze manier wordt de accu continue opgeladen en blijft de netwachter actief. Als het armatuur wordt aangesloten op dezelfde eindgroep als de normale verlichting van de ruimte waarin de noodverlichting is aangebracht, zal deze dus direct gaan branden als de netspanning van de verlichtingsinstallatie in die ruimte uitvalt. Het armatuur heeft immers een eigen netwachter. Een nadeel hierbij is dat er voor de noodverlichting, naast de normale verlichtingsarmaturen, aparte armaturen moeten worden geplaatst. Decentrale armaturen zijn, vanwege onder andere de accu, duurder dan centrale armaturen.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top