Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Brandoverslag

Brandoverslag is branduitbreiding via de buitenlucht. Door alle gevelopeningen kunnen bij brand vlammen en straling naar buiten komen, die ervoor kunnen zorgen dat een brand zich via een andere gevelopening uitbreidt. Zowel vlammen als straling dragen bij tot de stralingsbelasting op een opening van een andere ruimte. De stralingsbelasting wordt voor een zekere tijdsduur berekend. Overeenkomstig de gestelde eis, een weerstand tegen brandoverslag van 30 of 60 minuten, mag de stralingsbelasting niet groter zijn dan 15 kW/m2. Is dit wel het geval, dan kan er brandoverslag ontstaan.

Voor wat betreft de weerstand tegen brandoverslag, is het branduitbreidingstraject van en naar gevelopeningen van het beschouwde brandcompartiment (via de buitenlucht) van belang.

Met behulp van NPR 6091 wordt op een eenvoudige wijze bepaald hoe brandoverslag kan worden voorkomen. Er zijn tabellen weergegeven die gelden voor brandoverslag naar een tegenoverliggende gevel en naar een erboven gelegen gevel. In de tabellen worden zogeheten veilige afstanden gegeven. Deze veelgebruikte NPR 6091 uit 1995 met tabellen, wordt vervangen door een computerprogramma voor eenvoudige gevallen. De ontwerp-NPR 6091:2008, een rekenprogramma en de bijbehorende documentatie, is beschikbaar op de site van de NEN.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

Top