Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Brandklep

Een brandklep is een mechanisch of elektrisch gestuurde afsluiter in ventilatiekanalen, die er voor zorgt dat in geval van brand de brandwerende scheiding waardoor het ventilatiekanaal voert, gegarandeerd blijft. Voor brandkleppen dient de brandwerendheid te worden bepaald volgens de NEN-EN 1366-2 Deel 2: Brandkleppen.

De brandklep dient te worden aangestuurd door een smeltlood in de luchtstroom (mechanisch) of door een gelijkwaardig sluitmechanisme (bijvoorbeeld een gestuurde servomotor). 

Een brandklep dient gecontroleerd te kunnen worden, hiervoor moet de brandklep bereikbaar zijn via een inspectieluik in het kanaal. Tevens dient aan de buitenzijde zichtbaar te zijn of de klep open of dicht is. Bij een scheiding met een WBDBO eis van 20 minuten (E) dient in het kanaal, binnen een afstand van drie meter vanaf de rookscheiding, een brandklep aanwezig te zijn. Bij een brandscheiding dient het kanaal te zijn voorzien van een brandklep op de plaats van de brandscheiding. Indien bij een brandscheiding de brandklep niet op de plaats van de scheiding wordt aangebracht, dient het kanaal tussen de brandklep en de scheiding een brandwerendheid te bezitten gelijk aan de brandscheiding

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top