Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Brandfase

 

Kennisbank Obex BrandfaseDe rookpluim van de brand verspreidt zich tegen het plafond van de ruimte en vormt daar een rooklaag. De rooklaag wordt  dikker en warmer. Doordat deze niet weg kan uit de ruimte, hopen de brandbare rookgassen zich op tegen het plafond. De warmtebron blijft groeien en de brandbare rookgassen zullen de ruimte vullen. De temperatuur van de gassen in de ruimte zal toenemen tot 280 – 350 °C. Bij deze temperatuur zal door thermische ontleding, een gasluchtmengsel ontstaan. Wanneer dit mengsel een bepaalde verhouding bereikt, zullen de overige in de ruimte aanwezige brandbare gassen ontbranden. Dit verschijnsel heet vlamoverslag. Vanaf dit moment wordt gesproken van een grote brand. De temperatuur loopt snel op tot zo’n 900 °C of meer.
Een brand kan in de groeifase nog met eenvoudige middelen worden geblust (bijvoorbeeld met een emmer water). Zodra vlamoverslag heeft plaatsgevonden, heeft de brand zich over zo’n groot oppervlak uitgebreid waardoor de bestrijding van de brand alleen nog mogelijk is door de brandweer.

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top