Uw Kennisleverancier in Brandveiligheid

Bel met Obex 088 0088321

Kennisbank

Beschermde vluchtroute

Een beschermde vluchtroute is een buiten een subbrandcompartiment gelegen gedeelte van een vluchtroute die uitsluitend voert door een verkeersruimte. Dit begrip wordt enkel aangestuurd vanuit het niveau nieuwbouw, zoals dit is verwoord in het Bouwbesluit 2012.

Dit betekent dat een beschermde vluchtroute wel in een brandcompartiment kan en mag liggen, maar niet in een subbrandcompartiment. Deze vluchtroute moet hiermee brandwerend worden gescheiden van de ruimten die wel in een subbrandcompartiment moeten liggen (20 minuten vlamdicht conform NEN 6069). Hierbij geldt dat deze vluchtroute enkel door verkeersruimten mag voeren zodat het risico van het ontstaan van brand op die vluchtroute beperkt is.

In de basis is de beschermde vluchtroute de vervanger van de voorheen geldende rookvrije vluchtroute, zoals het Bouwbesluit 2003 deze kende. Belangrijk is echter dat aan een beschermde vluchtroute zwaardere eisen worden gesteld. Daarbij geldt dat een beschermde vluchtroute in beginsel enkel is vereist, wanneer het subbrandcompartiment van waaruit de vluchtroute begint ‘slechts’ één vluchtroute (uitgang) heeft en het aansluitende terrein nog niet is bereikt.

 

Contact

Direct contact met Obex

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Wilt u direct contact met ons?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bel met Obex 088 0088321

E-mail info@obex.nl

Voor alle overige contactinformatie, klik hier.

Opleidingskalender

Bekijk wanneer welke opleiding start bij Obex en Tesmo
Opleidingen van Tesmo
Opleidingen van Obex

Wij kunnen een totaalpakket op het gebied van brandveiligheid aanbieden

Brandveiligheids-management

Brafon maakt Nederland écht brandveiliger. Wij creëren brandveiligheid die door uw hele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt.

Dankzij een breed portfolio op het gebied van brandveiligheid kan Brafon u adviseren en ontzorgen voor uw complete vastgoedbestand.

Opleidingen

Obex is al bijna twintig jaar de meest betrouwbare opleider op het gebied van brandveiligheid en brandmeldinstallaties.

Obex leidt vakmensen op die meer willen leren op het gebied van bouwkundige en installatietechnische brandveiligheid.

BHV-trainingen

Tesmo is gespecialiseerd op het gebied van organisatorische brandveiligheid. Denk aan het opleiden, trainen en oefenen van uw BHV-organisatie.‚Äč

Top