Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  • Banner

Fire Safety Engineering (FSE)

Ieder gebouw is uniek door o.a. het verschil in risico’s, organisatie, gebruik en gebouwindeling. De inhoud van het Bouwbesluit is hier niet op ingericht. Het Bouwbesluit is geschreven op een aantal standaard gebruiksfuncties. Hetzelfde Bouwbesluit geeft echter ook alle ruimte voor andere gelijkwaardige oplossingen. Vanuit de steeds meer terugtredende overheid wordt het ook sterk gestimuleerd om verder te denken dan de standaard bouwbesluitregels en vooral maatwerk te leveren. De essentie van Fire Safety Engineering (FSE) is om maatwerk te leveren op basis van een risicogerichte benadering, in plaats van een regelgerichte benadering. FSE wordt bijvoorbeeld veel toegepast in complexe industriële projecten. Maar ook bij gebouwen met veel menselijke risico’s (zorginstellingen) wordt FSE toegepast.

FSE vereist specialistische kennis van brand-, gebouw-, mens-, omgevings-, en interventiekenmerken. Obex beschikt vanzelfsprekend over deze kennis om vanuit de FSE methodiek brandveiligheid in te richten. Een deel van deze kennis over FSE deelt Obex graag met u. Bezoekt u daarvoor onze kennisbank

Obex beschikt over gecertificeerde consultants

Vier medewerkers van Obex hebben een certificaat FSE behaald!Medio september 2015 hebben medewerkers van Obex de cursus Fire Safety Engineering van het IFV gevolgd. Deze cursus hebben zij allemaal succesvol afgelegd. Obex beschikt zodoende over gecertificeerde consultants op het gebied van Fire Safety Engineering.

Cursus FSE in 1 dag / Risicogerichte brandpreventie

Obex biedt een unieke cursus aan voor mensen die meer willen weten over FSE en Risicogerichte brandpreventie. Deze cursus is voor iedereen interessant en leerzaam die binnen zijn of haar functie te maken heeft met brandveiligheid en hiermee samenhangende gelijkwaardigheidsoplossingen. Kijkt u voor meer informatie en mogelijkheden op deze webpagina 1-daagse cursus FSE.