Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  • Banner

Geluidsniveau

De NEN 2575 stelt prestatie eisen aan het te halen geluidsniveau van ontruimingssignalen. Zo moet het minimale vereiste geluidsniveau van het gesproken bericht, 60 dB(A) bedragen. Voor slaapgebieden geldt zelfs een minimum van 70 dB(A) ter plaatse van het hoofdeind.
Voor toonsignalen geldt een prestatie eis die 5 dB(A) hoger is dan het bovengenoemde voor gesproken berichten. Het geluidsniveau van een toonsignaal moet daarbij nog eens minimaal 6 dB(A) boven het gemiddelde omgevingsgeluid uitkomen, met een minimum van 65 dB(A).

Het maximaal toelaatbare geluidsniveau is 120 dB(A). Voor slaapgebieden geldt een maximum van 85 dB(A).Op het moment dat het gemiddelde omgevingsgeluid boven de 80 dB(A) uitkomt, zouden mensen in dat gebied persoonlijke gehoorbescherming moeten dragen. Vaak worden dan optische signalen in de vorm van flitslichten toegepast.

Boven een omgevingsgeluid van meer dan 114 dB(A), worden geen akoestische signaalgevers meer toegepast daar deze niet meer hoorbaar en dus overbodig zijn.

01-01-2014 Obex Categorie: Kennisbank
<< Naar overzicht 2 reacties Bookmark and Share

Plaats een reactie

Wordt niet getoond.

Judi

5/12/2018 7:54:15 AM

Deze reactie moet nog worden beoordeeld

Barneyxcq

2/18/2018 5:51:07 AM

Deze reactie moet nog worden beoordeeld