Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

Boeken en producten over brandveiligheid en brandmeldinstallaties

Alles willen weten over brandveiligheid? Obex biedt u met twee naslagwerken de gelegenheid om in uw eigen tijd alles rustig te bestuderen. Na een zorgvuldig proces zijn twee grote boeken samengesteld.

Daarnaast kunt u gratis de Obex-kaart en/of Obex-liniaal bestellen. Ideaal om te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld bezig bent met het projecteren van een brandmeldinstallatie.

Basisboek Algemene Brandpreventie

Basisboek Algemene BrandpreventieBasisboek Algemene Brandpreventie

Normale prijs €185 (exclusief BTW), nu tijdelijk voor:

€99,- per stuk (exclusief BTW)

Met dit boek beschikt u over een uitgebreid naslagwerk over alle onderwerpen met betrekking tot Preventieve Brandveiligheid. Het boek is onmisbaar voor iedereen die met brandveiligheid te maken heeft, zoals; gemeenten, woningstichtingen, zorginstellingen, vastgoedbedrijven, adviseurs en architecten. Het bouwbesluit is de rode draad in dit uitgebreide boek van meer dan 220 pagina’s. 

Bekijk het inkijkexemplaar

Lees verder

Naar het bestelformulier >>

Logboek Brandveilig Gebruik

Logboek Brandveilig Gebruik

€75,- per stuk (inclusief map, exclusief BTW)

Dit logboek wordt u aangeboden door Obex als ondersteuning bij het brandveilig maken van uw locatie.

Logboek Brandveilig GebruikHet brandveilig maken en houden van uw locatie is een serieuze opgave, waarbij u met veel zaken rekening moet houden. Volgens artikel 2.10.1 van het Besluit Brandveilig Gebruik Bouwwerken bent u verplicht een bijgewerkt Logboek Brandveilig Gebruik in uw pand te hebben.Om u bij deze belangrijke taak te ondersteunen, kunt u bij Obex dit logboek opvragen. 

In dit logboek kunt u alle documentatie kwijt, zoals werkbonnen of kopieën hiervan, waarmee u kunt laten zien wanneer uw blusapparaten, noodverlichtingsinstallatie of andere brandbeveiligingsinstallaties voor het laatst zijn onderhouden en gekeurd.

Ook kunt u in dit logboek een kopie van de gebruiksvergunning of gebruiksmelding en het ontruimingsplan kwijt. Op deze manier kunt u ook tijdens controles door de bevoegde instanties, snel de juiste documentatie tonen. Dit kunnen zijn: bouw- en woningtoezicht (voorschriften bouwverordening) of de brandweer (brandveiligheidsvoorschriften).

Het logboek bestaat uit 20 tabbladen. Achter elk tabblad en subtabblad kunt u de daarbij behorende informatie opslaan. Welke tabbladen voor u van toepassing zijn, is afhankelijk van de brandbeveiligingsvoorzieningen die in uw pand aanwezig zijn.

Bekijk hier het voorbeeld

Naar het bestelformulier >>

Obex Bouwbesluitkaart (Gratis!)

Obex BouwbesluitkaartObex Bouwbesluitkaart

In het bouwbesluit staan de eisen omschreven m.b.t. Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties. Dit alles hebben wij samengevat en overzichtelijk gemaakt op de Obexkaart. U kunt onder meer zien wanneer een Brandmeldinstallaties is geëist, of deze moet doormelden naar de brandweer en of deze een certificaat dient te hebben.

U kunt op het formulier onderaan deze pagina de "Obexkaart"  gratis bestellen. Deze kaart is vanzelfsprekend aangepast aan het Bouwbesluit 2012. Tevens is de kaart aangepast aan de laatste wijziging op het Bouwbesluit (01 juli 2015). 

Bekijk en bestel ook de gratis Obex-liniaal (tijdelijk niet leveraar!). 

Naar het bestelformulier >>

Whitepaper: 'Praktische brandveiligheid zonder zorgen' (gratis!)

Voor veel organisaties is het opzetten en beheren van de door de wet geëiste brandveiligheidsmaatregelen een lastige klus die, zoals in de praktijk regelmatig blijkt, uitmondt in een hoofdpijndossier. Want waar moet je als organisatie nou eigenlijk aan voldoen, hoe krijg je dat voor elkaar en hoe kan deze ‘nominale staat’ beheerd worden? Wij leggen het in een pragmatische whitepaper graag uit.

 

Naar het bestelformulier >>