Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Wijchen gaat seniorenflats extra controleren op brandveiligheid

  Seniorenflats in Wijchen worden de aankomende tijd extra gecontroleerd op brandveiligheid. Burgemeester Hans Verheijen laat dat weten naar aanleiding van de grote brand die onlangs in een seniorenflat in Nijmegen uitbrak. Dat schrijft dagblad De Gelderlander vandaag.Wijchen gaat seniorenflats extra controleren op brandveiligheid

  Bij de brand in Nijmegen kwamen vier senioren om het leven. Uit onderzoek bleek dat de brandveiligheid niet op het juiste niveau was. In Wijchen zijn er geen aanwijsbare redenen dat ook daar de brandveiligheid ondermaats is, maar Verheijen laat weten dat de gemeente geen risico wil lopen. "We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat er bij soortgelijke seniorencomplexen in Wijchen iets mankeert, maar we willen ieder risico uitsluiten. Deze controle vindt plaats naast de reguliere controles. Eigenlijk is het een dubbelcheck."

  De brandweer gaat onder andere onderzoeken of de vluchtroutes in de seniorencomplexen van de juiste kwaliteit zijn. Ook wordt gekeken of de complexen nog voldoen aan de inzichten van de huidige tijd. Verheijen vervolgt: "Steeds meer ligt de nadruk op zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, daar hoort een ander eisenpakket bij."

  26-03-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.