Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Update: Vrijspraak voor pandeigenaar Leeuwarden

  Eigenaar pand Leeuwarden toch vervolgd

  De eigenaar van het pand in het centrum van Leeuwarden, waar in oktober 2013 brand uitbrak met dodelijke afloop, wordt toch strafrechtelijk vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. De pandeigenaar wordt dood door schuld verweten.

  In eerste instantie was het OM niet van plan om de eigenaar te vervolgen. Nabestaanden van het slachtoffer gingen daartegen in beroep. In juli van dit jaar komt de zaak alsnog voor.

  Bij de brand in het centrum van Leeuwarden brandden vijftien appartementen uit. Een 24-jarige bewoner kwam om het leven door verstikking.

  Update 25 juli 2017: Vrijspraak voor pandeigenaar

  De eigenaar van het pand in Leeuwarden, waar in december 2013 brand uitbrak en een 24-jarige student het leven liet, wordt niet vervolgd. Die uitspraak deed de rechter vandaag. Vorige maand eiste het Openbaar Ministerie (OM) nog een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De rechter vond dat de brandveiligheid te kort schoot, maar achtte de huisbaas daar niet volledig voor verantwoordelijk. 

  Verder nam de rechter in zijn oordeel mee dat er geen wettelijke keuringsplicht of keurmerk bestaat op het gebied van brandveiligheid voor een pand als waarin het 24-jarige slachtoffer om het leven is gekomen.

  25-07-2017 Obex bv Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.