Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  VNO-NCW: Ondernemers onnodig op hoge kosten gejaagd

  Toezicht op het bedrijfsleven is te complex geworden, waardoor ondernemers onnodig op hoge kosten worden gejaagd. Dat staat in een rapport van de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland.

  Het komende half jaar onderzoeken de ondernemingsorganisaties samen met toezichthouders en departementen hoe toezicht beter, slimmer en simpeler kan, meldt VNO-NCW op zijn site.

  Evenwicht

  “Versnipperd toezicht op gedetailleerde regels kost het bedrijfsleven meer geld dan nodig is”, aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. Voor de ondernemingsorganisaties is vooral de uitvoering van de regels in de praktijk een probleem.

  Nieuws Obex

  “Toezicht en regelgeving zijn nodig in een complexe samenleving zoals de onze. Ze zorgen voor voorspelbaarheid en een gelijk speelveld. Als er geen toezicht zou zijn, zouden we er om vragen. Maar regeldruk en toezicht is een voortdurende zoektocht naar evenwicht tussen overheid, burgers en bedrijfsleven. Op dit moment hebben bedrijven het gevoel dat op elk incident nieuwe regels komen.”

  De ondernemingsorganisaties werken het komende half jaar samen met toezichthouders, minister Kamp en andere departementen om het toezicht in vijf sectoren beter en efficiënter te maken. De Boer wees er op dat de horeca bijvoorbeeld te maken heeft met twaalf verschillende toezichthouders en dat kan wat hem betreft eenvoudiger.

  07-10-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.