Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  ‘Brandveiligheid nu echt in gevaar’

  Brandweerlieden in Noord-Holland slaan vandaag alarm over de bezuinigingen. Deze bezuinigingen gaan ten koste van de veiligheid schrijven de brandweerlieden in een anonieme brief aan RTV Noord Holland. "De veiligheid is nu echt in gevaar. Al met al is er nu een vertrouwenscrisis met de directie van de Veiligheidsregio en diverse gemeenten en brandweermensen in het veld."

  De keuze voor een anonieme brief is niet zonder reden. Kritiek naar buiten wordt volgens de schrijvers niet geduld door de Veiligheidsregio. "Weinig mensen durven te praten, omdat alles binnen de muren van de veiligheidsregio moet blijven. "Normaal gesproken willen we dit op een constructieve manier oplossen, maar inmiddels is er een impasse ontstaan en kunnen we niet anders dan de media opzoeken. Daarbij is de brandweerzorg door de bezuinigingen in gevaar in deze regio”, valt er te lezen.

  De brief bevat verder: "Wij kunnen u zeggen dat er veel onrust bestaat, bij de brandweermensen die branden moeten blussen en de duikteams. Vooral dat gemeentes steeds meer moeten betalen aan dit logge orgaan en in het veld alleen maar brandweermensen verdwijnen, stuit tegen het zere been", schrijven de brandweerlieden. De veiligheid is nu echt in gevaar. Al met al is er nu een vertrouwenscrisis met de directie van de Veiligheidsregio en diverse gemeenten en brandweermensen in het veld."

   

  04-05-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.