Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Veel mankementen aan Nijmeegse flat, Brandweeracademie gaat onderzoek doen

  Veel mankementen aan Nijmeegse flat, Brandweeracademie gaat onderzoek doenDe brandweeracademie gaat onderzoeken of er meer (brandveiligheid)eisen moeten worden gesteld aan flatgebouwen waarin (met name) senioren wonen. Veel van dit soort gebouwen zijn niet als bejaarden- of verpleeghuis gebouwd en voldoen dan ook niet aan de strenge regels waar verpleeghuizen aan horen te voldoen. De risico’s bij een brand, zoals er recent een plaatsvond in Nijmegen, zijn dan ook groot. In Nijmegen kostte een brand aan vier mensen het leven en raakten meerdere mensen gewond.

  De Nijmeegse brandweercommandant Dennis van Zanten zei donderdagavond tijdens de presentatie van het onderzoek naar de brand in Nijmegen dat de Brandweeracademie onderzoek gaat doen naar veiligheidseisen. “Er wonen steeds meer senioren in hoogbouw. We moeten ons daar als hulpverleners op voorbereiden.”

  Bij de fatale brand in Nijmegen bleek verder dat de flat veel mankementen kende. Zo waren rookwerende deuren niet in orde en stopte het noodtrappenhuis aan één kant van de flat al op de eerste verdieping. Daardoor konden de bejaarde bewoners niet naar buiten. Volgens de brandweer ontstond tijdens de redding een ''hele chaotische situatie'' toen bleek dat de bewoners flink in de war waren geraakt.

  20-03-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 1 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.

  eric otterloo

  8/12/2016 4:24:03 PM

  Deze reactie moet nog worden beoordeeld