Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

    Tien tot twintig procent horeca is niet brandveilig

    Slecht aangegeven vluchtwegen, geblokkeerde vluchtwegen of verkeerde panieksluitingen op deuren. Ze komen nog steeds voor in de horeca. Zo vaak zelfs dat Brandweer Nederland stelt dat bij tien tot twintig procent van de horecagelegenheden de brandveiligheid nog steeds niet op orde is. Volgens Charles Meijer van Brandweer Nederland gaat het vooral om nieuwkomers en recidivisten, zei hij vanmorgen tegen BNR.

    Zestien jaar geleden vond de nieuwjaarsbrand in café ’t Hemeltje in Volendam plaats. Daarna is er volgens Meijer wel veel verbeterd, maar is het nog steeds niet optimaal. “Eerst was 80 procent niet in orde, daarna was het zo dat 80 procent wel in orde was”, verklaart Meijer.

    Spreek horecaondernemer aan op onveiligheid

    Meijer noemt het een “langdurig traject” om de brandveiligheid bij de horecazaken veilig te krijgen. De brandweer roept daarbij ook de cafébezoekers op. “Kijk goed om je heen. Als je ziet dat de groene bordjes niet branden, spreek de horecaondernemer er dan op aan.”

    Luister het gesprek terug

    Het item van BNR kunt u hier terugluisteren

    05-01-2017 Obex bv Categorie: Nieuws
    << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

    Plaats een reactie

    Wordt niet getoond.