Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Studentenvakbond begint campagne voor brandveiligheid in studentenhuizen

  De brandveiligheid van studentenhuizen is beneden peil. Daarom komt studentenvakbond LSVb met de campagne ‘Heet in Huis’. De studentenvakbond deed onderzoek onder 330 studentenhuizen en kwam tot de conclusie dat er in veel gevallen niet aan de minimale brandveiligheidseisen wordt voldaan.

  Bij de helft van alle onderzochte studentenhuizen blijken geen of onvoldoende rookmelders te hangen. Ook is het aantal brandblussers en andere blusmaterialen onder het minimum vereiste en zijn vluchtroutes vaak geblokkeerd. Fietsen, bierkratten en andere spullen staan regelmatig in de weg. Bij 80% van de studentenhuizen ontbreekt zelfs een vluchtplan.

  Campagne Heet in Huis

  De LSVb richt haar campagne op zowel studenten als op kamerverhuurders. Deze verhuurders moeten in actie komen om aan de wet- en regelgeving te voldoen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor aanwezige én functionerende brandblussers en rookmelders. Studenten zijn daarentegen verantwoordelijk voor hun gedrag.                                                                                          

  Voor de campagne worden een game en een website gelanceerd en ook wordt er een tour langs verschillende steden georganiseerd. De game is voor IOS en Android voor de mobiele telefoon. Kijk op de website www.heetinhuis.nl voor meer informatie.

  05-11-2015 Obex b.v Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.