Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Studenten in Rotterdam denken dat hun woning niet brandveilig is

  Studenten in Rotterdam hebben hun bedenkingen over de brandveiligheid van hun studententhuis. Dat blijkt uit onderzoek van Yournalism en Erasmus Magazine onder ongeveer duizend studenten. Ruim driekwart van de ondervraagden denkt dat hun woning niet brandveilig is. Nog eens dertig procent heeft geen idee over brandveilgheid.

  De cijfers komen naar buiten nu het nieuwe collegejaar goed en wel van start is gegaan. Niet alleen in Rotterdam heerst een brandonveilig gevoel, ook in de andere studentensteden in ons land leeft het gevoel van onveiligheid. Een kwart van de ondervraagden in de andere steden geeft aan dat zij hun woning ook niet brandveilig achten.

  Brand, en het onveilige gevoel, ontstaat echter vaak door het gedrag van studenten. Dat zegt Paul Verburg, clustercoördinator Brandveilig Leven bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hij wijst op geblokkeerde vluchtroutes, frituurpannen die ’s nachts nog worden aangezet na het stappen en roken in bed worden onder andere genoemd. “Het is vaak het gedrag van bewoners dat te wensen overlaat.”

  Meer cijfers en statistieken zijn te vinden op de website van het Erasmus Magazine.

  11-09-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.