Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Rotterdam zet rapporten brandveiligheid online

  De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond heeft vanaf deze week inspectierapporten over brandveiligheid online gezet. Daarmee zijn zijn het eerste brandweerkorps dat een dergelijke werkwijze hanteert. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil op deze manier bedrijven en instellingen motiveren om gebreken op gebied van brandveiligheid aan te pakken.

  Op de website van de NOS laat Aboutaleb de reden weten waarom de inspecties nu openbaar zijn voor de hele wereld. "Bij inspecties komen vaak gebreken aan het licht en in plaats van direct in actie te komen, merk ik dat die instellingen vaak liever in bezwaar gaan tegen de vaststelling. Door de informatie nu meteen online te zetten, kan iedereen meekijken. Ik hoop dat instellingen de gebreken dan sneller verhelpen."

  Website

  Op de webpagina www.rijnmondveilig.nl staan 455 bedrijven en instellingen, zoals musea, cafés, en stadions waarvan een inspectieverslag is gepubliceerd. Op een interactieve kaart is te zien hoe het met de brandveiligheid van de betreffende locatie is gesteld. Mochten er gebreken zijn geconstateerd, dan wordt de locatie gekenmerkt met een rode kleur.

  17-12-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.