Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Rookmelders werken vaak niet in Nederlandse woningen

  Minder dan de helft van alle rookmelders in Nederlandse woningen werkt. Dat stelt het Verbond van Verzekersaars naar onderzoek van de Brandweeracademie. Slechts 45% van de rookmelders functioneert als het nodig is. En dan te bedenken dat in ‘slechts’ 70% van alle Nederlandse woningen een rookmelder hangt.  Een groot percentage woningen is dus niet ingesteld om de risico’s op brand te verminderen.

  De brandweeracademie startte het onderzoek nadat er slachtoffers vielen, ondanks de aanwezigheid van een rookmelder. Gebleken is dat veel rookmelders niet werken omdat ze een lege batterij hebben, of omdat ze op een verkeerde plek hangen.

  In het onderzoek wordt de aanbeveling gedaan om rookmelders verplicht te stellen voor alle woningen. In landen om ons heen gebeurt dit al. Engeland verplicht een rookmelder al sinds 1992 en in Frankrijk is begin dit jaar een wet in werking getreden. Vanzelfsprekend concludeert de academie dat herhaalde aandacht nodig voor blijvend onderhoud noodzakelijk is om de rookmelders te laten functioneren.

  Het volledige onderzoeksrapport kunt u hier lezen

  11-09-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.